2024. május 5. - Györgyi

Színvonalas hétvégi programok a gyermekeknek

Kiállítások, koncertek, rajzfilmek várják a gyerekeket a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) programjain péntektől április 5-ig.
2009. március 20. péntek 18:36 - HírExtra
Szombaton délután a Művészetek Palotájában Zene-Tánc-Ábécé címmel Vásáry Tamás zongoraművész, karmester és Tunyogi Henriett táncművész előadását követheti a közönség.

A Millenáris Teátrum Piros-Fekete Galériájában Kisvakond és barátai várják az érdeklődőket; a Zdenek Miller cseh animációs filmrendező és képzőművész kedves figuráját megidéző eredeti képek, rajzfilmek és a legkülönfélébb kisvakondos termékek jövő vasárnapig tekinthetők meg a tárlaton.

A Vasúttörténeti Parkban vasárnap Haydn Philemon és Baucis című darabja látható, a főbb szerepekben Boncsér Gergely, Csavlek Etelka, Érsek Dóra, Gál Gabi, Gulyás Dénes, Kálmán Péter, Kerekes Viktória, Kiss Tivadar, Kovács Annamária, Mukk József, kísér a Budafoki Dohnányi Zenekar. Az előadás helyszínére 10 órakor vonat indul a Nyugati pályaudvarról, a belépő ára tartalmazza a menetjegy árát az oda-vissza útra. Az eredetileg 1773-ban bemutatott, marionett-színház számára készült mű az egymás nélkül élni képtelen öreg párok történetét dolgozza fel.

A Millenáris Teátrumban vasárnap Irány Rio! címmel Méhes Csaba pantomimművész és a Brass in the Five rézfúvós kvintett előadása várja a publikumot; a fergeteges cirkuszi előadás egy minden lében kanál porondmester irányításával zajlik, aki vakmerő hangszeridomárként öt rézfúvós hangszert szelídít meg, hogy aztán a legkülönbözőbb mutatványokkal szórakoztassa a közönséget: lovakká varázsolja a trombitásokat, levegőbe repíti a harsonást, és még a félelmetes tuba "szájába" is be meri dugni a fejét.

A Haydn-évforduló alkalmából Etűd címmel az 5-10 éves gyermekeknek szól a Műcsarnok előadása április 4-én: a rendhagyó kreatív program egyrészt a kiállított művek egyes darabjaival, másrész Haydn zenéjével foglalkozik. A program célja lehetőséget teremteni a résztvevők számára a kreatív, improvizatív zenélésre, a hangokkal való játszásra, az ehhez szorosan kapcsolódó, koreográfia nélküli mozgásra, táncolásra. A zenei programot Kim Katalin zenetörténész vezeti.

A Petőfi Irodalmi Múzeumban a Parafónia Zenekar ad koncertet április 4-én.

Repertoárjukon a világ zeneirodalmának klasszikusai, magyar és más népek dalai,
táncai, régi zenei darabok szerepelnek. Speciális hangszereiken felcsendülnek Bach, Mozart, Beethoven, Vivaldi dallamai, akárcsak könnyedebb hangzású musicalszámok és népdalok.

Menjünk világgá! címmel játékkal várják a Műcsarnokban április 5-én azokat a 7-11 éves gyerekeket, akik szeretnek mesélni, meséket hallgatni, illetve mesékben szerepelni. A kiállítótérben a kiállítási tárgyakhoz kapcsolódva Hernádi Csaba színművész vezetésével közösen szövik egy mese fonalát, amelynek kezdete mindig egy mű.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását