2024. május 18. - Erik, Alexandra

Új Magyarország - Új Budapest

Megvan az esélye annak, hogy ötpárti javaslat alapján kezdeményezheti a Fővárosi Közgyűlés az Országgyűlésnél a jelenlegi budapesti közigazgatási rendszer átalakítását - nyilatkozta az MSZP fővárosi frakcióvezetője pénteken az MTI-nek.
2009. március 6. péntek 20:43 - HírExtra
Steiner Pál elmondta, hogy a miniszterelnök budapesti megbízottjaként első ízben sikeres egyeztetést folytatott közgyűlési frakcióvezető-társaival ez ügyben. Mandátuma van arra, hogy előkészítsen egy Budapest fejlesztési törvényjavaslatot.

Hozzátette: Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője korábban már többször beszélt arról a sajtóban, hogy nekik konkrét elképzeléseik vannak a budapesti közigazgatási modellre.

Steiner Pál szerint a két szándék közel áll egymáshoz, s ennek apropóján hívta egyeztetésre frakcióvezető-társait. A találkozón egy új budapesti közigazgatási rendszer szükségességéről tárgyaltak. A fővárosi önkormányzat költségvetési tervezete nem került terítékre a megbeszélésen - fűzte hozzá.

Steiner Pál közölte: a találkozó résztvevői kinyilvánították azon szándékukat, hogy készek további egyeztetésre ez ügyben. Tarlós István átadta neki az általuk összeállított anyagot. A szocialista politikus a későbbiekben adja át az MSZP-SZDSZ koalíció részéről ez ügyben korábban készített szakmai javaslatokat, törvénytervezeteket, csakúgy, mint a kormány és az önkormányzatok egyeztető fórumán megfogalmazott budapesti modell elképzeléseket.
A frakcióvezetők várhatóan három hét múlva újabb egyeztetést tartanak, ahol már szakértőkkel kiegészülve folytatják a tárgyalásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását