2024. április 28. - Valéria

Nem oldódik meg a kórházi várólisták kérdése

A volumenkorlátozás megszűnik ugyan az egészségügyben, de nem lesz több a pénz, nem rövidülnek a várólisták - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.
2009. március 12. csütörtök 08:52 - HírExtra
Nem lesz könnyebb orvos elé jutni, de nemcsak ezt mondják a teljesítményvolumen-korlátozás megszűnésének hírére reagáló baranyai egészségügyi vezetők, hanem azt is, hogy a kiskórházak megroppanhatnak az áprilistól életbe lépő új egészségügyi finanszírozás hatására. Ugyanis a pénz is kevesebb lesz: a tavalyihoz képest legalább tizenötmilliárd forinttal megcsappan az egészségkassza.

Dr. Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának főigazgatója kimondta: a változás a pénzügyi korlátokat nem dönti le, csupán átrendezi a felelősséget. A tervek szerint az ellátás 70-80 százalékáig szabad a gazda, azaz vállalhatják a betegek ellátását a kórházak, klinikák, és megkapják érte a finanszírozás teljes összegét.

Ám hogy a fennmaradó 20-30 százalék mennyit ér majd forintban, az csak utólag, a végelszámolásnál derül ki - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását