2024. május 16. - Mózes, Botond

Az MSZP a neveléssel menne neki a szegregációnak

Nincs más lehetőség, mint az együttes nevelés, a szegregáció megelőzésére - hangsúlyozta az MSZP oktatási munkacsoportjának vezetője szerdai kibővített ülésük utáni sajtótájékoztatón.
2009. március 11. szerda 18:01 - HírExtra
Tatai-Tóth András elmondta, hogy az iskolai erőszak és a szegregáció megelőzését taglaló ülésen részt vett Arató Gergely oktatási államtitkár, Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, és Menyhért Ildikó, az Utolsó Padban egyesület elnöke.

A szocialista politikus hangsúlyozta: a fő cél a társadalmi integráció, hogy az érintettek be tudjanak illeszkedni a társadalomba.

Fel kell lépni a szegregáció minden formája ellen - szögezte le Tatai-Tóth András, az elhangzottakat összegezve. Egyetértés volt a résztvevők között abban, hogy az együttnevelésnek nincs alternatívája - fejtette ki a szocialista képviselő.

Kitért arra is, hogy nagyon súlyos problémának látják az iskolai erőszak kérdését is. Hozzátette: a gyerekek között valamiféle küzdelem mindig is jelen volt, ezt azonban külön kell választani az új típusú erőszakos cselekményektől. Ezek új megoldásokat is követelnek, a régi eszközök ezeknek a kezelésére már nem alkalmasak - hangsúlyozta.

Az ülésen konszenzus volt abban, hogy határozottabb fellépésre van szükség."Úgy érezzük, kicsit magukra maradtak az iskolák, magukra maradtak a pedagógusok" - mondta.

Erősíteni kell azokat a törekvéseket, amelyek az iskolában a belső rend megszilárdítására irányulnak. Ebben a fenntartó önkormányzatoknak és a szülői közösségeknek, társadalmi szervezeteknek is segíteniük kell - vélekedett.
A mainál hatékonyabb párbeszédre van szükség a szülők és a pedagógusok között, és át kell tekinteni a pedagógus-továbbképzést is - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását