2024. június 1. - Tünde

Orbán az MSZP-t vádolja az igazságszolgáltatás sikertelenségéért

Az igazságszolgáltatás nincs jó állapotban, és ezért komoly felelősség terheli az MSZP-t - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke hétfőn este a HírTV Rájátszás című műsorában.
2009. március 10. kedd 06:42 - HírExtra
Komoly gondok vannak az igazságszolgáltatásban. Semmilyen intézmény, a legjobb állapotban lévő sem bírja ki, hogy egy évig világos, egyértelmű irányítás, jutalmazás, felelősségre vonás, iránykijelölés, vezető nélkül működjön - közölte az ellenzéki pártelnök annak kapcsán, hogy az Országgyűlés hétfőn másodjára sem választotta meg Havasiné Orbán Máriát, a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökének.

Orbán Viktor hozzátette: az igazságszolgáltatás nem volt a legjobb állapotban egy évvel ezelőtt sem. Az LB korábbi elnökének, Lomnici Zoltánnak tavaly június végén járt le hatéves mandátuma.

"Nagyon komoly felelősség terheli a szocialista pártot, hogy ide juttatták a magyar igazságszolgáltatást" - fogalmazott a pártelnök.

Arra a felvetésre, hogy Dávid Ibolya, az MDF elnöke konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal Bokros Lajost, a Horn-kormány pénzügyminiszterét tenné meg miniszterelnöknek, Orbán Viktor azt mondta: a Fidesz világos, elvi álláspontja, hogy Magyarországot csak egy olyan kormány tudja kivezetni a bajból, amely bírja az emberek támogatását.

"Nem arra van szükség, hogy néhány képviselő lemutyizza a parlamentben a következő miniszterelnök személyét. Azzal nem leszünk előrébb" - fűzte hozzá.

Szerinte ezekkel "a belső kis paktumokkal" nem kifelé megyünk a válságból, hanem befelé.

Orbán Viktor Bokros Lajosról azt mondta, "egy miniszter ne vigye neki a miniszterelnökét, meg a kormánykoalíciós többségét az alkotmánynak". Mint mondta, a Bokros-csomagnak 25-26 pontját semmisítette meg az Alkotmánybíróság.

"Ezt talán el lehetett volna nézni egy egypártrendszerű reformdiktatúrában, de egy demokráciában ez egy olyan teljesítmény, ami után visszakapaszkodni a politikába nem is tűnik különösebben decens viselkedésnek" - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását