2024. április 28. - Valéria

A hét híre: újabb magyar Oroszországban!

Újabb magyar az orosz első osztályban! Huszti után újabb hazai labdarúgót próbálnak becserkészni az egyre csak gazdagodó orosz klubok: a Vasas középpályása, Németh Norbert ugyanis Tomszkba tart.
2009. február 26. csütörtök 07:19 - Gedei Szilárd
Azt tudjuk, hogy nagy bajban van a Vasas labdarúgócsapata. De hogy már ennyire? A legjobb játékosok ugyanis erősen gondolkodnak a búcsún – ez jelentheti az anyagi egyensúlyt az angyalföldi klubnál. Nem lepődünk hát meg azon, hogy kiderült: az egyre erősebb orosz liga újabb magyarja – Huszti Szabolcs szerződött nemrég a Zenit Szentpétervár csapatához – a Vasas csapatából fog kikerülni.

Orosz lapértesülések szerint ugyanis Németh Norbert az élvonalbeli Tomszkba szerződik – legalábbis a nemzetisport.hu szerint. A Sport Ekszpressz című újság úgy tudja, hogy piros-kékek 27 éves középpályása már meg is egyezett a tomszki vezetőkkel, már csak a szerződés aláírása van hátra.

Valerij Nepomjascsij, az orosz egyesület vezetőedzője állítólag elmondta, hogy az anyagi kérdésekben már megállapodtak a magyar játékossal, mindössze a neve odakanyarítása maradt arra a bizonyos papírlapra. De nem sokáig: legkésőbb hétvégén ez is meg fog történni!



S hogy miként került a képbe Németh Norbert az orosz klubnál? Úgy, hogy az ezekben a napokban még a Vasassal edző focista tiszteletét tette annak idején az oroszok törökországi edzőtáborában. Ott pedig – láss csodát – sikerült meggyőznie a játékosállományra egyébként mindig kínosan odafigyelő csapat vezetését. Akkor viszont a magyar és az orosz klub nem tudott megállapodni – valószínűleg pénzügyi akadálya volt a biznisz megkötésének.

S hogy mit szól ahhoz a Vasas, hogy kilóra megvennék csapatukat? Vancsa Miklós, a Vasas labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője a sportnapilapnak tagadta az adás-vétel szándékát.

- Az lehet, hogy a Tomszk megegyezett Németh Norberttel, ám a tomszkiak nem kerestek minket, és ajánlat sem érkezett tőlük – mondta a Fáy utcában szinte mindenható sportvezető. - A Tomszk akkor viheti Némethet, ha kifizeti érte a Vasas által kért összeget – tette hozzá Vancsa.

Azaz nagyon úgy néz ki, hogy lesz újabb magyar az orosz első ligában – már csak a zsebükbe kell nyúlniuk az orosz klub vezetőinek. S akkor akár néhány hónap múlva magyar rangadót is rendezhetnek mélyen Szibériában, a Tom folyó partján…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását