2024. május 3. - Tímea, Irma

A Fidesznek nem egy újságra kellene hivatkoznia

Ha a Fidesz a szakmai munka és nem csupán pártpolitikai csatározások helyszíneként tekintene az Országgyűlésre, akkor nem a Magyar Nemzet cikke alapján tartana sajtótájékoztatót - olvasható a kormányszóvivői iroda az MTI-hez csütörtökön eljuttatott reagál
2009. február 5. csütörtök 22:55 - Hírextra
A közlemény a Balsai István (Fidesz) sajtótájékoztatóján elhangzottakat kommentálva arra is felhívja a figyelmet, hogy a kormány a parlament tavaly december 29-i rendkívüli ülésén már ismertetette a súlyosbodó válság enyhítésére vonatkozó kezdeményezéseit.

A Fidesz politikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján egyebek mellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a Magyar Nemzet információi szerint jövőre megszűnne a 13. havi nyugdíj, a bruttósítandó családi pótlékot befagyasztaná a kormány, a gyed folyósítását egy évre csökkentené, a gyes pedig két év időtartamú lenne. A lap szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök erre az évre vonatkozóan hamarosan 80-100 milliárd forintos kiadáscsökkentő lépéseket jelent be, s ezek között sorában lehet, hogy 30 milliárd forintot vesznek el az egészségügyi alapból, és 50 milliárd forinttal csökkentik a minisztériumok kiadásait - folytatta Balsai István, hozzátéve: ezeket az információkat senki nem cáfolta meg.

A kormányszóvivői iroda reagálása szerint úgy tűnik, Orbán Viktor pártja sem a szakmai, sem a parlamenti munkának nem híve: a politikai sárdobálás mellett ugyanis mélyen hallgat arról, hogy miképp enyhítené a válság hatásait; a párt elnöke pedig az országgal kapcsolatos mondanivalóját továbbra sem a parlamentnek, csupán a saját táborának szánja.

A közlemény emlékeztet arra, hogy "bár a Fidesz folyamatosan nyilvánvalóvá teszi, hogy azonnal kormányozni akar", nem csak a január 29-ei rendkívüli parlamenti ülésen, de az azt követő időszakban is elmulasztotta bemutatni a válság kezelésével kapcsolatos javaslatait.

A kormány ugyanakkor folytatja a válságkezelés kapcsán megkezdett konzultációsorozatot, egyeztet a társadalmi partnerekkel, gazdasági érdekképviseletekkel, pénzügyi szervezetekkel. Az egyeztetési folyamat eredményeként kialakult javaslatokat a február 16-i parlamenti ülésen fogják ismertetni, "ahol Orbán Viktor ismét élhet azzal az évek óta elszalasztott lehetőséggel, hogy őszintén, a parlamentben mondja el, hogyan tud és akar segíteni az országnak" - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását