2024. május 12. - Pongrác

Gyurcsány szerint Orbán hazudik

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor politikája kétkulacsos: a választóinak a megértő, gondoskodó reformellenes arcát mutatja, a pénzügyi világhoz pedig "odadörgölőzik", hogy ő egy reformer. A miniszterelnök erről a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában
2009. február 3. kedd 20:08 - Hírextra
A kormányfő úgy fogalmazott: "maga a hazugság", hogy Orbán Viktor a világ legbefolyásosabb pénzügyi napilapjában reformerként tetszeleg, miközben Magyarországon "a reformok vad és ádáz ellenfelének mutatja a magát, aki megvédi az emberek érdekeit, és azt üzeni mindenkinek: szociális népszavazáson keresztül meghátrálásra lehet kényszeríteni a kormányt", amikor az felsőoktatási-, és egészségügyi reformot akar csinálni.

A hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát. Nem jó, ha az ember háta mögött összesúgnak, és összenevetnek, hogy ez a fickó hazudik - hangoztatta.

Gyurcsány Ferenc kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a Nemzetközi Valutaalap (IMF), a Világbank és az EU által nyújtott 25 milliárd dolláros pénzügyi csomag kizárólag csak arra fordítható, hogy - megnövelve a nemzeti bank valutatartalékait - abból tudják finanszírozni az ország szokásos működését, ha a piacok "bedugulnak".

Ha a Fidesz elnöke ezt nem tudja, az igen nagy baj, ha tudja, és összevissza beszél a Financial Timesnak, akkor ez őrá nézve szégyen - jelentette ki a miniszterelnök.

Az Európai Beruházási Bank hitelével kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta: a Fidesz a kritika mellett az is állítja, ugyanazt kéne tenni, mint Németország, és beruházási programokat kell indítani.

Gyurcsány Ferenc szerint hatalmas zavar van a legnagyobb ellenzéki párt "fejében", mindent és annak az ellenkezőjét is állítja. Ha hitelt veszünk fel, hogy beruházzunk, akkor az a baj, ha nem veszünk fel, akkor azt mondják, nem európai megoldást választunk. Ezt egy skizofrén politikának látom - tette hozzá.

A kormányfő szavai szerint "a Fidesz mentségére legyen mondva", hogy a párt azért tudja ezt az egymással sokszor ellenétes magatartást képviselni, mert az ország egy jelentős része ezt nem veszi észre, mert mindenki csak azt hallja meg, ami az ő szívének, fülének kedves.

"Ha ugyanaz az ember, ugyanarról a dologról, akár ugyanaznap két különbözőt mond, ez el van felejtve. Ez Magyarország egyik legnagyobb átka, és amíg ez nem változik meg, addig a politikusok késztetve érzik magukat arra, hogy összevissza beszéljenek" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Kiemelte: a politikusoknak kell megtenniük az első lépést, ha rá akarják venni az országot, hogy merjen egy picit megmozdulni, merje átlépni a saját árnyékát. Különben az emberek többsége azt fogja mondani: "a görcs álljon a politikusok lábába", mert egy sor dolog átalakítására tesznek javaslatot, de a maguk háza táján nem akarnak rendet tenni - fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc szerint a parlamenti és az önkormányzati rendszer átalakítása a hitelesség szempontjából lenne fontos. Mint mondta, zavarja, hogy a Fidesz nem mond annyit sem, érdekesek a javaslatok, és üljenek le tárgyalni.

"Azt mondani, hogy nem, nem, soha, és ha nem fogadják el, amit én mondok, akkor fel is út, le is út, ez nem normális dolog, hanem gyerekes, így a homokozóban szoktak vitatkozni óvodások" - fogalmazott a Klubrádióban a miniszterelnök.

Orbán Viktor a Financial Times keddi számában megjelent interjúban azt nyilatkozta: a szocialista kormány elszalasztja a válság által a szerkezeti reformok elindítására kínált esélyt. A Fidesz elnöke kijelentette: a Nemzetközi Valutaalap (IMF), a Világbank és az EU által nyújtott 25 milliárd dolláros pénzügyi csomag nem a reformok támogatására, csak a magyar küladósság refinanszírozására szolgál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

older
2009. február 8. 14:39
Hazudik hát. De Ferkó meg talán még soha nem mondott igazat. Nekem mindkettőből elegem van. Parlamenten belüli pártra nem vagyok hajlandó többet szavazni. Mind volt kormányon, ellenzékben is, és meg lehet nézni ennek a közel húsz évnek az eredményét. Éljen a Jobbik!
PAPO
2009. február 5. 16:56
hát még ezt a csörgősapkás bohócot, még a végen elhiszi amit mond, de jól tudjuk hogy át hazudta a 7 évet. lásd a vagyon nyilatkozatát.
PAPO
2009. február 4. 10:48
BAGOLY MONDJA VERÉBNEK NAGY NAGY FEJŰ, HALATLAN,
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását