2024. május 14. - Bonifác

Fodor a nagy békéltető

Parlamentben elhangzott felhívása után most levélben szorgalmaz a pártok közötti megállapodást Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke. A liberális politikus Gyurcsány Ferencnek, az MSZP és Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének írt leveleit kedden juttatta el az MTI-n
2009. február 3. kedd 11:43 - Hírextra
Fodor Gábor az MSZP elnökétől azt kéri, hogy a programhirdetések helyét vegye át a megvalósítás a kormányzati politikában, míg a Fidesz elnökének azt javasolja, tegyen le az előre hozott választások követeléséről.

A két dokumentumban az SZDSZ elnöke azt írja: a válsághelyzet új megközelítést, új megoldásokat kíván, és egyben lehetőséget is jelent arra, hogy lezárjuk a sehová sem vezető szembehelyezkedés, energiáinkat felőrlő konfliktusok korszakát. Magyarországnak ma cselekvőképes kormányra és felelős ellenzékre van szüksége.

"Kössünk megállapodást a jövőnkért, Magyarország közös jövőjéért!" - fogalmaz Fodor Gábor.
A liberális politikus Gyurcsány Ferencnek címzett levelében az olvasható, hogy fájóan kevés a kormányzati tett, legyen szó akár a közteherviselés átalakításáról, kisebbségvédelemről, válságkezelésről.

"Arra kérem, tegyen vállalást a Magyar Szocialista Párt nevében arra, hogy a kommunikációs offenzívák és bejelentések helyét átveszi a cselekvés, a programhirdetések helyét pedig a megvalósítás a kormányzati munkában" - írja a miniszterelnöknek Fodor Gábor, aki szerint ezzel nemcsak az ellenzék felé tenne gesztust a kormányfő, hanem a közbizalom helyreállításáért is tenni tudna.

A szabad demokrata pártelnök szerint a 2010-es országgyűlési választások fél évvel való előrehozása nagyobb felfordulást okozna, mint amit Magyarország ma elbír. "Mi, ellenzéki pártok fogadjuk el, hogy feladatunk a kormány számonkérése és kritikája, nem pedig idő előtti megbuktatása" - vélekedik.

Fodor Gábor megjegyzi: tudja, hogy ez a kompromisszum hátralépést jelentene a Fidesz jelenlegi követeléseihez képest.Az SZDSZ elnöke múlt csütörtökön, az Országgyűlés rendkívüli ülésén már javasolta a parlamenti erők közötti együttműködést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását