2024. április 29. - Péter

Ismét módosult a határidő

Ismét módosította, ezúttal nyolc nappal későbbre tolta a Magyar Televízió (MTV) annak a technológiai tendernek a határidejét, amelyet az új, óbudai gyártóbázis televíziós stúdiótechnikával való felszerelésére írt ki - közölte a közszolgálati médium hétfőn
2009. február 2. hétfő 23:05 - Hírextra
"Az MTV Zrt. ezúttal a már lezajlott versenypárbeszédes fordulók során kialakított feltételek, fizetési biztosítékok körében végzett pontosítást, és emiatt - a közbeszerzési törvény előírásainak megfelelően - a végső ajánlat beadási határideje 2009. február 10-ére változott" - áll a közleményben.

Emlékeztetnek arra: a társaság korábban már csökkentette a technológiai tenderben beszerezni tervezett műszaki eszközök körét, miután megismerte az MTV Zrt. és a felügyelő közalapítvány idei költségvetésben szereplő juttatásait, valamint számolt a gazdasági világválság reálisan várható további hazai következményeivel és a forint árfolyamának jelentős romlásával is.

A legutóbb három hete módosították a határidőt. "Kevesebb pénz, kisebb beruházás" - jellemezte a helyzetet akkori közleményében a Magyar Televízió. Mint felidézték, az MTV 2007. december 13-án, az Európai Unió hivatalos lapjában tette közzé közbeszerzési hirdetményét komplett IT alapú, HD minőségű televíziós műsorgyártó rendszer tervezésére, szállítására, beszerelésére, üzembe helyezésére, tesztelésére, továbbá a próbaüzem, az oktatás, a karbantartás és a terméktámogatás tárgyában.

A pályázaton induló két cég és két konzorcium közül három ajánlattevő - a Synergon Informatikai Nyrt., az Albacomp Számítástechnikai Zrt., majd a Rexfilm Kft., a KÉSZ Zrt. és a Somos Video Kft. alkotta konzorcium - megoldási javaslatát érvénytelennek minősítették, így ezeket az eljárásból kizárták.

Végül csak a NAVIGATOR Informatikai Zrt., a Penna-Média Kft. és a Pro-Tech Stúdió Kft. alkotta csapat maradt versenyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását