2024. május 20. - Bernát, Felícia

Új vezetőt javasol a HospInvest

A HospInvest Zrt. igazgatótanácsa új vezetőkre tesz javaslatot a keddi közgyűlésen - erről sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t hétfőn a kórházakat üzemeltető társaság.
2009. január 26. hétfő 21:45 - Hírextra
Az indoklás szerint azért van szükség új vállalatirányítási és működési struktúrára, mert a zrt. immár öt kórházat működtet.Az igazgatótanács vezérigazgatónak Vas György egyetemi oktatót, gazdasági igazgatónak Lengyel Péter pénzügyi szakembert javasolja. Gászpor Jenő, a HospInvest korábbi vezérigazgatója az igazgatótanács tagjaként a stratégiai irányításban kap helyet.

A sajtóközleményben Kollányi Gábor, a HospInvest Zrt. elnöke azt írja: a jelenlegi rendszer felépítésén dolgoztak, tavaly novemberben elérték a kitűzött célt, "tehát az első fejezet lezárult".

A HospInvest Zrt. tavaly november elsején vette át az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház működtetését, ezzel már - a hatvani, a gyöngyösi, a kiskunhalasi és a parádfürdői intézményekkel együtt - öt kórházat üzemeltet.

Kollányi Gábor úgy fogalmaz: "Új fejezet, az öt kórházból álló kórházcsalád fejlesztése kezdődik most a HospInvest Zrt. életében. (...) Az új feladathoz új vállalatirányítási és működési struktúrára van szükség, ezért megkezdtük a vállalat átalakítását az új céloknak megfelelően."

Az átalakulást az elnök és Deák Gábor alelnök vezényli le.A HetiVálasz online értesülése szerint Kollányi Gábor és Deák Gábor visszavonul a vállalat közvetlen irányításától.

Deák Gábor az MTI-vel azt közölte, hogy nincs erről szó, sem az elnökségi, sem az igazgatótanácsi tagságról nem mondanak le.Az alelnök cáfolta a portál azon információját is, miszerint a változásra a cég egyik tulajdonosa, az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank (EBRD) kérésére kerül sor.
Deák Gábor ezzel kapcsolatban azt mondta: az EBRD az operatív irányításba nem szól bele.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását