2024. április 23. - Béla

Most végre mi dönthetünk a politikusok pénzéről!

Ha életbe lép az a civil kezdeményezés, ami végre-valahára számlakötelessé tenné a politikusok bérezésének jó részét kitevő, úgynevezett költségtérítések felvételét, akkor kevesebb jutna az amúgy is tömött felsőbb zsebekbe - és ami a legfontosabb, mindez
2009. január 23. péntek 19:19 - Pásztor Balázs
Bérhatárokról, adókedvezményekről, szociális támogatásokról és minden egyéb, bérünket szabályozó lépésről a politika dönt - mi meg ezért nagyon utáljuk őket, ugyanis maguknak (feketén vagy fehéren) valahogy mindig több jut. Most végre visszaadhatjuk nekik a kölcsönt, vagy ha azt azért nem is, de elérhetjük, hogy legalább az ország vezetői ne mutyizzanak annyira látványosan.

Mint az egy korábbi cikkünkben is boncolgattuk, ez a fajta visszaigazolásra nem köteles támogatási összeg hatalmas lehet (jó pár képviselőnek volt képe évenként csaknem húszmilliós összegeket „visszaigényelnie”), vagyis kis túlzással, akár hasraütés-szerűen bemondható - amit persze a képviselő gond nélkül meg is kap. Ráadásul a dolognak némi extra visszásságot ad, hogy ezt a lehetőséget biztosító törvényt ők szavazták meg maguknak. Így az elv - ami ennek a megszüntetését célozza - mindenképpen pozitív, csakhogy itt is akadnak visszásságok.

Seres Mária

Nem az elmélettel, hanem a gyakorlattal akad némi probléma. A kezdeményezést ugyanis Seres Mária indította, akinek személye, és indítékai igen nagy viták kereszttüzébe kerültek az elmúlt időben. Saját bevallása szerint politikával alig törődő háziasszony, míg itt - a honlapon kissé legörgetve - vagy három cikk foglalkozik azzal, hogy valójában a Zöldpárttal erős közösséget vállaló, politikától nem épp elzárkózó hölgyről van szó.

A baj ott kezdődik, hogy mennyre hihetünk egy személynek, aki a politikusokat nevezi becstelennek, de maga is hazug politikus. Valamint a személyes adatainkat tényleg arra (is) akarja felhasználni, hogy a Zöldpártnak hamis EP szavazatokat szerezzen? A kedves olvasó minden információt-kiegészítést megtalál itt.

A Hírextra javasolt megoldása egyszerű: megbízunk a négygyermekes, házi-politikus Seresben. Ugyanis- a polgári törvénykönyvet alapul véve - jóhiszeműséget feltételezve azt gondoljuk, hogy csak így lehetne a nemes célt, vagyis a kétszázezer aláírást összegyűjteni, amivel némi gerincet kényszerítünk tisztelt politikusainkra. Ha meg mégis visszaélnének az adatainkkal, akkor elég ha minden tizedik aláíró megkeresi kedves Máriát, amitől egy életre elmegy majd a kedve mindenféle hasonló, személyes adatokkal való visszaéléstől. Hisz már csak alig nyolcvanezer hiányzik. Rajtunk ne múljon!

Civilek még

Eme „nem biztos hogy teljesen civil” kezdeményezés mellett is aktív a civil szféra, amit az is jelez, hogy február elsejére újra össze akarják hívni a Civil Nemzeti Csúcsot. A szervezők azzal indokolták az új csúcskezdeményezést, hogy a megszorító intézkedéseket látva nem szabad hagyni, hogy ezeket újabbak kövessék. A pontos témát majd a tervezett intézetcsomag adja majd meg, ám erre nem maradt túl sok idejük. Minden esetre ők is támogatják Seres kezdeményezését, így annyira rossz azért csak nem lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását