2024. május 20. - Bernát, Felícia

Mesterkópiák a múzeumban

Műtárgy együttest képező, 937 darab mesterkópiát vásárolt Robert Capa egykori világhírű fotós hagyatékából a Magyar Nemzeti Múzeum, több mint nyolcszázezer dollárért egy New York-i múzeumtól; ez a Közbeszerzési Értesítő szerdai számában jelent meg.
2009. január 22. csütörtök 06:33 - Hírextra
A magyar származású, és a koreai háborúban egy aknarobbanás következtében elhunyt fotós, Robert Capa (Friedmann Endre) 937 egyedileg meghatározott mesterkópiájára írt ki úgynevezett hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást a Magyar Nemzeti Múzeum. Minden kópia 40x50 centiméteres, az aljukon szárazbélyegző és Robert Capa aláírása található.

A műtárgyakra december 30-án meg is kötötte a szerződést a magyar múzeum a New York-i International Center of Photography-val.

A vételár 835 ezer dollár volt, a vevő eredetileg 167 millió forintra becsülte a hagyaték értékét, így 200 forintos dollár árfolyamon egyezik meg a becsült és a tényleges vételár.

Az MTI érdeklődésére szerdán a Magyar Nemzeti Múzeum titkárságán azt mondták, hogy az ügyben a kulturális tárca illetékes nyilatkozni. Az OKM ugyanakkor azt közölte, hogy a Robert Capa hagyatékról később adnak tájékoztatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását