2024. április 29. - Péter

Egyre több a panasz

Az elmúlt év utolsó három hónapjában ismét nőtt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottságához érkezett beadványok száma - mondta el csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a bizottság leköszönő soros elnöke.
2009. január 15. csütörtök 15:20 - Hírextra
Münnich Iván közlése szerint az emberek szükségét látják annak, hogy véleményt formáljanak a rádiókban, televíziókban elhangzottakról, és ennek lehetőségét keresve megfelelő fórumnak találják a panaszbizottságot.

A negyedik negyedévben 38 beadványt kaptak, a panaszosok többnyire a kiegyensúlyozott tájékoztatás hiányát kifogásolták. Münnich Iván elmondta, hogy három esetben helyt adó, tizenhétben elutasító döntés született; az elutasítás leggyakoribb oka az volt, hogy a beadványban foglaltak meghaladták a bizottság hatáskörét.

Vannak olyanok, akik rendszeresen a panaszbizottsághoz fordulnak, a panaszok harmadát most is "egy kör" jegyzi - közölte Székely Ádám bizottsági tag. A médiahatóság által kiadott listát áttekintve az látható, hogy a 38-ból 7 panaszt a Reális Zöldek Klub jegyez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását