2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Sopron panasszal él az Agóra-pályázat szerinte hibás elbírálása miatt

A soproni önkormányzat panasszal él, mivel álláspontja szerint az Agóra-program pályázatának elbírálásánál több eljárási hibát is vétett a bírálóbizottság, így Sopron kiesett a támogatott pályázók közül - mondta Sass László (Fidesz) önkormányzati képvisel
2008. október 20. hétfő 21:17 - Hírextra
Tájékoztatása szerint Sopron 1,6 milliárd forintos támogatást pályázott az Új Magyarország Fejlesztési Terv társadalmi infrastruktúra operatív programja keretében. A város 1,8 milliárd forintos beruházást tervezett a tulajdonában lévő műemléképület, a Russ-villa felújítására, többfunkciós kulturális és közösségi központtá alakítására.

Az épületben korábban a zeneiskola működött, az intézmény azonban új otthont kapott. Azóta a villa üresen áll, s állapota egyre romlik.A fideszes politikus hangsúlyozta: annak ellenére, hogy Sopron alapos előkészítő munkával, színvonalas pályázatot nyújtott be, mégsem részesül a közel 15 milliárd forintos pályázati pénzkeretből. Az elutasítás oka és indoklása szakmailag elfogadhatatlan, érértelmezhetetlen - hangoztatta a politikus.

Rámutatott: az értékelés pontszámai alapján a soproni Agóra-pályázat elérte, sőt átlépte az eredményességi küszöböt jelentő pontszámot, a bírálóbizottság az elutasítás okaként mégis a pontszámok elégtelenségére hivatkozott.

Pedig a valódi ok - ha a Sopronnal szembeni sandaságot ki is zárjuk - nyilvánvaló: forráshiány. Csak ezt be kellett volna vallani - mondta Sass László.A fideszes politikus nehezményezte, hogy a soproni szocialisták csak beszélnek lobbizásról, s "kormányzati kapcsolataikra" hivatkoznak. A lobbizástól a fideszes városvezetés azt várta volna, hogy a pályázat ne váljon jogszerűtlen eljárás áldozatává és a forráshiány miatti diszkriminációt ne Sopronnak kelljen elszenvednie - mondta Sass László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását