2024. április 29. - Péter

Jobban betartja a törvényt a sajtó

Az év második negyedében is csökkent az ORTT Panaszbizottságához intézett beadványok száma: április elejétől a múlt hónap végéig 25 esetben fordultak a testülethez - mondta el csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Turgyán Tamás leköszönő soros elnök.
2008. július 3. csütörtök 15:35 - Hírextra
"Keveselltük a panaszt az elmúlt negyedévben" - mondta, felvetve, vajon "a sajtó törvénytűrő képessége javult", kevesen akartak panaszt tenni, vagy egyszerűen "nyár van", és az emberek inkább a strandon vannak, nem tévéznek, rádióznak.

A testület e negyedévben tárgyalt egyik legismertebb ügye, a Magyar Rádió március 15-i - első körben elmarasztalt, második menetben felmentett - Orbán-interjújával kapcsolatban Turgyán Tamás azt mondta: a panaszbizottság egyes eljáró tanácsai "meglehetősen szuverén testületek, ebbe beleszólni nem igazán tudunk".

A második negyedévben érkezett panaszok közül a Magyar Rádióra és a Magyar Televízióra 6-6 jutott, a TV2 valamely műsorát 3, az RTL Klubét 2, az Echo TV-ét és a Klubrádióét 1-1 alkalommal panaszolták be, míg hat esetben helyi műsorszolgáltató ellen éltek kifogással.

Az esetek háromötödében néző vagy hallgató fordult a panaszbizottsághoz, hat alkalommal civil szervezet, egyszer pedig valamely politikai erő kereste itt igazát; három beadvány származik "egyéb" forrásból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását