2024. április 28. - Valéria

Tíz ok, amiért a szexet nem lehet túlzásba vinni

Az aktív szexuális élet járul hozzá a leginkább ahhoz, hogy egészséges tested, szellemed és kapcsolatod legyen. Olvasd végig a tíz tökéletes ürügyet arra, hogy miért is jó, ha gyakran bújtok ágyba. Miért jó a gyakori szex?
2009. január 10. szombat 13:16 - Hírextra
Amikor a szexre gondolsz sok kérdés nyilván nem jut az eszedbe róla, hiszen azt tudod, hogy szereted a szexet, de nem érzed szükségét annak, hogy választ kapj ennek miértjeire. Tudományosan bizonyított, hogy az aktív szexuális életnek mind a testedre, mind pedig a lelkedre nézve számos jótékony hatása van. Most nézzük a tíz legjobbat!

1. Alapos testmozgás

Bizonyára senkinek sem kell bemutatni azt a kellemes, jóleső fáradtságot szex után, amikor mindenki csak az alvásra tud gondolni. Egy orvos szerint a heti háromszori szex 7500 kalóriát éget el egy évben, ami 75 mérfödes kocogásnak felel meg.

2. Heves légzés

A megnövekedett mennyiségű oxigén – köszönhetően a szex közbeni heves levegővételnek – egészségesen tarja a szerveket, a szöveteknek pedig segít, hogy a maximumon tudjanak működni.

3. Erős csontok és izomzat

A tesztoszteron megemelkedett szintje az egyik eredménye a szex során folytatott fizikai tevékenységnek. A férfi nemi hormon nagyobb mennyisége segít a csontokat és az izmokat erősen tartnai.

4. Csökkenő koleszterinszint

Szintén az aktív szexuális életnek köszönhető a koleszterinszint csökkenése is.

5. Fájdalomcsökkentő hatás

A szex enyhíti a fájdalmat, akár fejfájásról, akár izületi gyulladásról legyen szó. Mindez a szex és az orgazmus során felszabaduló hormonoknak köszönhető.

6. DHEA (dehidro-epiandroszteron) – kiegészítés nékül

A szexuális tevékenység alatt, illetve az orgazmus és az ejakuláció előtt a kiegészítő hormon, a DHEA háromszor magasabb szintre emelkedik a megszokott mennyiségénél, ez pedig nagyméretű javulást okoz a hangulatodban. Ez is egy fontos érv.

7. Prosztata védelem

Tanulmányok kimutatták, hogy a szex hatékony prosztatavédő „szer” is, hiszen a rendszeres ejakuláció segít átmosni a nemi szervet.

8. Csökkenti a stresszt

A szex igazán hatékony módja a stressz csökkentésének, mivel pozitív hatással van az ember kedvére, és segít távol tartani magunkat a problémáktól.

9. A szex együtt tart

A rendszeres szexuális érintkezés egy kapcsolat fő eleme, hiszen a gyengéd érintések növelik az oxitocin nevű hormon szintjét, ami segít a partnereknek, hogy még jobban kötődjenek egymáshoz – és ezáltal még jobban és gyakrabban kívánják a szexet.

10. Hormonok – természetesen

A szex növeli a női nemi hormon, az ösztrogén szintjét is, ami megvédi a szívet és növeli az állóképességet.

A szex tehát jót tesz az egészségednek és a kapcsolatodnak is. Azért nem árt, ha azt sem felejted el, hogy az egészséges szexuális élet buktatókat is rejt – vigyázz a nem várt terhességgel és a nemi betegségekkel.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását