2024. május 18. - Erik, Alexandra

Focisták a buzik jogaiért

Élvonalbeli angol focisták egy videoklipben fognak szerepelni, amelyben kifejezésre juttatják, hogy elutasítják a melegekkel szemben tapasztalható előítéleteket és a kirekesztést.
2009. január 8. csütörtök 10:00 - Hírextra
A kampányt, amelyet a homoszexuálisok jogaiért küzdő Outrage csoport készít elő, támogatja az angol labdarúgó-szövetség (FA) és a Kick It Out nevű angol antirasszista szervezet.
Az utóbbi időben többször előfordult, hogy különböző labdarúgó stadionokban homofób sértésekkel illettek angol focistákat, Sol Campbellt vagy Ashley Cole-t, akik egyébként mindketten heteroszexuálisnak vallják magukat.

"A terv még nem teljesen kidolgozott, még nem tudni, milyen anyagi támogatást kap, de előreláthatólag két hónapon belül elkészül" - mondta el Matt Phillips, az FA szóvivője.
A szóvivő megemlítette, hogy a tervezett videó felvételéhez, amelyet iskolákban és az interneten kívánnak terjeszteni, számítanak elsőligás focisták támogatására, de egyelőre még nem tudják azoknak a játékosoknak a nevét, akik arcukat kölcsönzik a kampányhoz.

Peter Tatchell, az Outrage szóvivője a brit médiában tett nyilatkozataiban jelezte, az a szándékuk, hogy az egyes focistáknak szóló, a szurkolók által kántált homofób szövegeket "ostobának, tudatlanságból fakadónak és szégyenletesnek tekintsék" az emberek.

A melegek jogvédő csoportja azt is szeretné elérni, hogy a labdarúgó szövetség tegye fel a videót a You Tube-ra, és a felvétel másolatait juttassa el az Egyesült Királyság minden iskolájába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását