2024. május 19. - Ivó, Milán

Még több magyar megy a háborúba

Lapinformáció szerint Magyarország januárban több mint száz fővel bővíti afganisztáni misszióját. A Magyar Nemzet úgy tudja: a csoport 40 tagja műveleti tanácsadóként kiképzője lesz az új afgán rendőrségnek és egy katonai zászlóaljnak, majd a felkészítés
2008. december 28. vasárnap 07:30 - Hírextra
A közép-ázsiai országban szinte már mindenhol háborús viszonyok uralkodnak; a kabuli repülőteret például - amelynek ellenőrzését és őrzését szeptembertől vették át a magyarok - a tálibok szinte karanténba zárták a fővárosból kivezető utak ellenőrzésével és az ezeknél végrehajtott rajtaütésekkel - jegyzi meg a napilap.

Kanadai veszteség

A dél-afganisztáni Kandahár tartományban egy kanadai katona meghalt, három társa pedig megsebesült, amikor járművük közelében felrobbant egy út mentén elhelyezett pokolgép. A kanadai védelmi minisztérium közlése szerint a detonáció Zari térségében történt.

2002 óta 104 kanadai katona vesztette életét Afganisztánban. Ottawa több mint 2750 katonát állomásoztat az ország legveszélyesebb, déli részén.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását