2024. május 23. - Dezső

Hulladákkommandó januártól

Hulladékkommandó alakult a Pest megyei Százhalombattán, az új civil szervezet január első hetében kezdi meg a működését, hogy a település még inkább tiszta legyen - közölte Kriszticsné Tápai Mónika az MTI-vel.
2008. december 23. kedd 06:33 - Hírextra
Az öt civil egyesületet összefogó szervezet 20 önkéntese a polgárőrséggel és a közterület-felügyelet embereivel közösen járőrözik majd, hogy az illegális szemétlerakókat feltérképezzék, s ennek alapján a kommunális, városüzemeltetési társaság megtisztítsa a terepet. Az eddigi tapasztalat szerint a Duna-part, a város erdős része, a garázssor mögötti ligetes terület és az óváros egyes üres telkein halmozódik fel tetemes mennyiségű sitt, üres műanyag palack, papír és más hulladék - mondta.

A terv szerint a kommandó évente többször is hulladékgyűjtő akciókat szervez. Mozgósítja az arra fogható, főként a környezet tisztaságára igényes fiatalokat, hogy egy-egy városrészt tisztítsanak meg a sok eldobott szeméttől.

Százhalombatta egyébként sokáig a "Piszkos 12" - az ország legrosszabb levegőjű városait sorolták ide - közé tartozott, ám az utóbbi években a rossz levegőért felelős ipari üzemek tisztító filtereket szereltek fel a kéményekre, és ennek nyomán a 18 ezer lakosú város levegője ma már jónak mondható. Épp így a környezet is megtisztult, s a még meglévő szeméthalmok eltüntetésében működik közre a hulladékkommandó - hívta fel rá a figyelmet Krisztincsné Tápai Mónika.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását