2024. május 4. - Mónika, Flórián

A háziállatokat is megviseli

Nem csupán a bankároknak, üzletembereknek, illetve az átlagembereknek okoz problémát a pénzügyi válság, hanem a háziállatok életét is megkeserítik gazdáik anyagi problémái.
2008. december 17. szerda 13:14 - Hírextra
Több ezer háziállat került az utcára az utóbbi időben Nagy-Britanniában, mivel gazdáik a pénzügyi válság miatt nem tudták tovább eltartani kedvenceiket - közölte a London déli részén működő Battersea Dogs and Cats elnevezésű állatmenhely.

A tavalyi év ugyanezen időszakához képest a menhely idén majdnem ezerrel több állatot, 6430 kóbor kutyát fogadott be. A pénzügyi válság mellett, egy új rendelkezés is részben hozzájárult a mostani helyzet kialakulásához, mely a kóbor állatok ügyében való eljárást a rendőrség hatásköréből áthelyezte a helyi szervek feladatai közé. "Szerintünk jónéhányan egyszerűen csak szabadon engedik a kutyáikat, mivel már nem tudják eltartani őket" - mondták az alapítvány emberei.

A Dogs Trust nevű csoport, mely a kutyák megfelelő körülmények között való tartását igyekszik elősegíteni, egy listát állított össze azokról az olykor egészen nevetséges indokokról, amelyekre hivatkozva az emberek megválnak háziállataiktól. Ezek közé tartoznak az olyan kifogások, mint a "kutya nem passzol az ülőgarnitúrához", vagy az, hogy "a fekete eb, nem illik az új fehér színű szőnyeghez".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását