2024. május 4. - Mónika, Flórián

A legjobb nevek

A Fogtogon Bt. fogászat, a Vakkantlak kutyapanzió és a Voltos Bolt Bt. villanyszerelési szaküzlet kapta a legtöbb szavazatot „Az én cégérem” nevű 2008. évi cégnévversenyben.
2008. december 15. hétfő 12:25 - Hírextra
A díjakat Dr. Balázs Géza nyelvész, az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára adta át hétfőn a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

A jó példákat kereső pályázatra beküldött, a valóságban létező több mint 1200 cégnévből gazdasági újságírók, szakmai és anyanyelvi szakértők választották ki legötletesebb és a tevékenységet legjobban kifejező neveket. A győztes, "dobogós" trió - Fogtogon, Vakkantlak, Voltos Bolt - tulajdonosai a Magyar Szabadalmi Hivatal különdíját is kiérdemelték. A díjért versengő cégnevek közül a jogtisztasági szempontból aggályosakat kizárták a döntőből.

A TÜV Rheinland InterCert nemzetközi minőségvizsgáló különdíját a Voltos Bolt Bt. tulajdonosa kapta. MÚOSZ Nyelvművelő Társasága a legtöbb és legjobb cégnevet versenybe küldő szemfüles járókelőket jutalmazta - tájékoztatta az MTI-t a szervezők nevében D. Szekeres Ágnes.

A verseny egyébként civil összefogás eredményeként kezdődött 2000-ben. Az EU-33 Vállalkozás és Közösségfejlesztő Egyesület, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, az Anyanyelvápolók Szövetsége, valamint a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum fogott össze, hogy találó magyar cég- és üzletneveket keressenek. A kiírókhoz 2005-től csatlakozott a Magyar Szabadalmi Hivatal is. A korábbi években olyan elnevezések nyertek, mint a Csigavér autósiskola vagy az Ebéd Elek önkiszolgáló étterem.
A pályázatot jövőre is kiírják, hiszen kevés a jól megjegyezhető, felismerhető, ötletes a tevékenységre utaló cég- és üzletelnevezés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását