2024. május 18. - Erik, Alexandra

Éljenek a legendák!

A magyar sportélet azon legendás egyéniségeit köszöntötte a sport-szakállamtitkárság kedden az Önkormányzati Minisztérium márványaulájában, akik novemberben töltötték be kerek évfordulós születésnapjukat.
2008. december 9. kedd 14:48 - Hírextra
Az eseményen Gyenesei István sportot felügyelő miniszter elismerő oklevelét és az ajándékkönyveket Török Ottó sportszakállamtitkár adta át az ünnepelteknek.Gyenesei köszöntőjében utalt arra, hogy akiket ma köszöntöttek, életük során maradandót alkottak, ezért lehetnek kiválasztottak, hiszen nincs lehetőség minden egyes születésnapos sportember megünneplésére.

"Tartsátok meg azt az erőt, lendületet, szellemi frissességet, ami ma is jellemez titeket és adjátok át az utódoknak, mert a magyar sportnak nagy szüksége van rá" - mondta a miniszter.

"Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, mert olyanokkal találkozhattam, akiknek sikerét egykor megkönnyeztem. Nagyon jó, hogy nem felejtik el a régi nagyokat, a magyar sport megérdemli az ilyen ünnepségeket, mert az elmúlt száz évben a legtöbb örömöt szerezte az embereknek" - mondta a 80 éves Sándor Károly.

"Nagy vágyam, hogy újból világbajnok legyen a női kézilabda-válogatott, mint hajdanán az irányításommal" - nyilatkozott a rangidős Török Bódog, a nemzeti együttes egykori irányítója.
A köszöntöttek névsora: Török Bódog (85 éves) sportvezető, az olimpiai bronzérmes és világbajnok női kézilabda-válogatott egykori vezetőedzője; Sándor Károly (80) KEK-ezüstérmes labdarúgó; Dallos János (75) Európa-bajnok kosaras, Jutikné Heirits Erzsébet (70) többszörös vb-bronzérmes asztaliteniszező; Jakabházy László (70) C világbajnoki ezüstérmes jégkorongozó; Munkácsi Antónia (70) olimpiai negyedik atléta; Holéczy Tibor (65) többszörös magyar bajnok sífutó; Sós Bálint (60) a postagalambsport húszszoros magyar bajnoka; Árva Gábor (60) világbajnok kenus; Szabó László (55) vb-bronzérmes kajakozó; Pintér József (55) olimpiai és vb-ezüstérmes sakkozó; Kaczander Ágnes (55) olimpiai negyedik úszó; Rajnai Klára (55) kétszeres olimpiai bronzérmes kajakozó; Orbán József (50) kétszeres vb-bronzérmes birkózó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását