2024. április 28. - Valéria

Hiperaktív somogyi művészek

Országos tárlatra készülnek a somogyi amatőr képzőművészek; több mint nyolcvan nem hivatásos művész mintegy 220 alkotását küldte be a XX. Országos Képző- és Iparművészeti Tárlat előzsűrizésére - közölte Halmos Klára, a Somogy Megyei Múzeum közművelődési o
2008. november 29. szombat 10:41 - Hírextra
Mint arról beszámolt, a zsűri tagjai - a Magyar Művelődési Intézet művészeti főosztályának munkatársai - kiemelték a beküldött anyag sokszínűségét, s több mint hatvan alkotó művét tartották alkalmasnak arra, hogy januárban bemutassák a Megyeháza Galériában nyíló tárlaton. Az ott kiállított művek közül kerülnek ki azok az alkotások, amelyeket jövő tavasszal az országos tárlaton is bemutatnak.

Az országos képző- és iparművészeti tárlatot háromévente rendezik meg, amelyre az idén Somogy megyéből majd kétszer annyian jelentkeztek, mint a korábbi években. Közülük sokan semmilyen művészeti képzésben nem vettek részt - tette hozzá Halmos Klára.

Hangsúlyozta: ez a beadott pályaműveken nem látszik, nagyon szép és érdekes anyag jött össze, amit csak még színesebbé, érdekesebbé tettek a kaposvári iparművészeti szakközépiskola diákjainak és a Kaposvári Egyetem hallgatóinak munkái.

A zsűri az országos átlaghoz képest jónak ítélte a somogyi alkotásokat - emelte ki Halmos Klára a jövő évi magyar kultúra napjához kapcsolódó országos tárlat megyei bírálatát követően.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását