2024. április 28. - Valéria

A művészet hajói

A kulturális turizmus jegyében indulnak el 2009 első hónapjaitól a "művészet hajó" a velencei lagúnán. Több helyi kulturális intézmény összefogásából született a kezdeményezés, amelynek célja a művészet barátainak segítése abban, hogy a lehető legrövidebb
2008. november 29. szombat 10:33 - Hírextra
A kis színes, modern hajók legfeljebb 50 személy szállítására lesznek alkalmasak és 3-4 megállással fél óra alatt jutnak el a Piazza Romától a Biennálé kertjeiig. A jegyek ára 12-15 euró lesz, de a "kulturális turista" e jegy birtokában kedvezményeket kap egy-egy kiállítás belépési díjára is. A félóránként induló hajókon idegenvezetők adnak majd szakszerű magyarázatokat a parton látható híres épületekről, mint ahogy ez Párizsban, a Szajnán közlekedő hajókon is történik.

A kezdeményezésben részt vevő intézmények egyelőre a többiektől függetlenül alakítják ki éves programjukat, de elképzelhető, hogy a jövőben összehangolják azokat.

A vállalkozást önfinanszírozónak tervezik, nem kizárt azonban, hogy a Friuli-Venezia-Giulia tartomány is támogatni fogja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását