2024. április 29. - Péter

Megünnepelték a 6-3-at

Az évszázad mérkőzésére, az Aranycsapat Anglia elleni londoni 6-3-as legendás győzelmére emlékeztek péntek este a budapesti Borkápolna étteremben.
2008. november 28. péntek 21:30 - Hírextra
Az 1953. november 25-én elért szenzációs sikerről dvd is készült, melyet a pénteki rendezvény valamennyi díszvendége megkapott.

"Sporttörténelmi eseményre került sor, melyet kétéves előkészítő munka előzött meg - mondta az MTI-nek Szöllősi György, a pénteki találkozó szervezője. - Az Aranycsapat élő legendái, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő mellett a mérkőzésen pályára lépett másik kilenc játékos egy-egy hozzátartozóját is meghívtuk, és boldogok vagyunk, hogy sikerült összehozni ezt a borvacsorát, melyet ezután szeretnénk minden évben megrendezni."

Szöllősi hozzátette: Csutorás Ferenc borász minden játékos nevére külön bort készített, összesen 13 féle italt állított össze. Puskás Ferenc tiszteletére fehér- és vörösbor is készült, ezenkívül született egy "6-3 bor" is. A vacsorán a vendégeknek lehetőségük volt borkóstolásra is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását