2024. április 29. - Péter

Vádat emeltek az éheztető szülőkre

Vádat emelt a gyermeküket halálra éheztető piricsei szülők ellen csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség - közölte Nyakó Zsuzsanna, a nyírségi bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.
2008. november 27. csütörtök 18:50 - Hírextra
R. Lászlót és R. Mónikát a főügyészség 14. életévet be nem töltött személy ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és kiskorú hat rendbeli veszélyeztetésének bűntettével vádolta meg - mondta a szabolcsi bíróság elnökhelyettese.

A vádirat szerint a szülők közös lakásukban hosszabb időn keresztül éheztették egyik, 2006. október 7-én született gyermeküket; a kisfiú 2007. november 5-én meghalt.

A vádlottak egyedüli rendszeres jövedelme - mint az a benyújtott vádiratban áll - a gyermekek után járó juttatás volt, amelyet italra és cigarettára költöttek. A velük élő hat gyermek élelmezéséről és ruházatáról nem gondoskodtak megfelelően. Az elsőrendű vádlott, R. László többször megverte a gyermekeket és élettársát, a másodrendű vádlottat is. A gyerekeket a szülők iskolába, óvodába sem járatták rendszeresen.

Az apa büntetett előéletű, korábban több esetben ítélték el élet és testi épség elleni bűncselekmény miatt - tette hozzá a bírónő.Nyakó Zsuzsanna tájékoztatása szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság az ügyben előreláthatólag a jövő év elején kezdi meg a tárgyalást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását