2024. április 27. - Zita

Kiállítás a jelmeztervezők királynőjének munkáiból

Kiállítással emlékezik a budapesti Madách Színház a tavaly decemberben elhunyt Vágó Nelly jelmeztervezőre. A teátrum Tolnay Szalonjában csütörtöktől tekinthető meg a Kossuth-díjas művész munkáit bemutató tárlat.
2008. november 19. szerda 18:05 - Hírextra
Mint azt Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója az MTI-nek szerdán elmondta, a kiállítás megnyitója nem kötődik semmilyen konkrét dátumhoz, a tárlatnak "az az apropója, hogy volt egy zseniális jelmeztervező, aki nagyon hiányzik nekem és az egész szakmának".

Szirtes Tamás beszámolója szerint a kiállítás rajzok, jelmeztervek és néhány jelmez segítségével idézi fel az ország számos színházában alkotó Vágó Nelly munkásságát. Láthatóak lesznek többek között az operaház, az Erkel Színház, a Nemzeti Színház, valamint a kaposvári és a szolnoki színház előadásaihoz készített rajzai.

"Vágó Nelly a Madáchban is nagyon sok darabot tervezett, most Az ember tragédiája, az Oliver és Az Operaház fantomja jelmezeihez készített terveit állítjuk ki" - árulta el az igazgató, hozzátéve: jelenleg a Producerek, Az Operaház fantomja és a Macskák előadásaiban lehet találkozni Vágó Nelly jelmezeivel.

Szirtes Tamás szólt arról is, hogy a Tolnay Szalont ebben az évadban a képzőművészetnek és fontos színházi emberekről szóló tárlatoknak engedik át. "Most ért véget az Ádám Ottó nyolcvanadik születésnapjára rendezett fotókiállítás, januártól pedig fiatal képzőművészek és tervezők tárlatai nyílnak majd havonta" - mondta el a Madách Színház vezetője.

Az egy hónapon keresztül megtekinthető Vágó Nelly-kiállítás kurátora Turnai Tímea, az Országos Színháztörténeti Intézet és Múzeum gyűjteményvezető muzeológusa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását