2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az elkerülő út és a politika

Nem lehet politikai vita tárgya a csornai elkerülő út ügye: mindegy, hogy milyen irányból, de az útnak meg kell épülnie - jelentette ki Papp József szocialista országgyűlési képviselő, a csornai elkerülő út miniszteri biztosa szerdai budapesti sajtótájéko
2008. november 19. szerda 14:06 - Hírextra
A politikus a képviselői irodaházban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a Győr-Moson-Sopron megyei Csorna jelenlegi, fideszes polgármestere testületi felhatalmazás nélkül zárkózott el a rendezési terv módosításától. E tervek értelmében az M86-os főút nyugatról kerülte volna meg a várost, de a városvezetés ragaszkodik az elkerülő út keleti változatához. Ez a döntés többéves csúszást jelenthet, hiszen az egész eljárási folyamat kezdődik elölről, így az ügy most visszatért a kiindulási pontra - fűzte hozzá.

A helyzet érdekessége, hogy a keleti elkerülőről 2000 előtt az akkor polgármesteri székben ülő Papp József vezette önkormányzat határozott. Az MSZP-s politikus úgy vélekedett: a fideszes polgármester elérte célját, "balhé van" a csornai elkerülő út körül, ezzel szemben az országgyűlési képviselő leszögezte: ő akkor éri el a célját, ha készen lesz az elkerülő út Csornánál.

Papp József az MTI kérdésére válaszolva azt mondta, az M85-ös és M86-os utakat érintő elkerülő út egyharmadnyi szakasza mintegy 26 milliárd forintba kerülne.

Mint felidézte: október végén az Országgyűlésben Molnár Csaba közlekedési államtitkár is kijelentette, nem volt anyagi oka annak, hogy az elkerülő út eddig nem épült meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását