2024. május 20. - Bernát, Felícia

A helyiek szerint sűrgősen meg kell építeni az M67-t

Nem tűr halasztást a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es főközlekedési út megépítése - jelentette ki pénteken Szita Károly (Fidesz), Kaposvár polgármestere, aki a Somogy Megyei Közgyűlés elnökével, Gelencsér Attilával (Fidesz) közösen tartott
2008. október 31. péntek 12:33 - Hírextra
Szita Károly rámutatott arra, hogy a mostani pénzügyi válság még inkább nyomatékosítja kérésüket, hiszen ma különösen fontos a munkahelyek megőrzése, illetve új munkahelyek teremtése, emiatt sem tűr halasztást az M67-es út megépítése.

"Eddig kértük, mostantól követeljük a településeket elkerülő, 2-szer 2 sávos gyorsforgalmi út megépítését" - szögezte le Szita Károly, emlékeztetve arra: polgármesterek, gazdasági szakemberek 2002 óta számtalanszor kérték, hogy a kormány mielőbb építse meg a 67-es gyorsforgalmi utat, eddig azonban nem történt semmi.

Annak ellenére sem - tette hozzá a polgármester -, hogy 2006-ban Lamperth Mónika és Kolber István, a város szocialista országgyűlési képviselői azt ígérték, 2009-ig (először 2x1, majd 2x2 sávon) megépül a Kaposvár és Balatonlelle közötti, valamennyi települést elkerülő gyorsforgalmi út.
Gelencsér Attila a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter napokban megérkezett válaszlevelére hivatkozva közölte: Bajnai Gordon arról tájékoztatta, hogy nem tartható az eredeti határidő, a fejlesztés csak 2010 és 2013 között valósulhat meg.

Mint felidézte, 2006 novemberében Bajnai Gordon a regionális fejlesztési tanács ülésén azt mondta, hogy 2010-re elkészül a 67-es út fejlesztése.

"Egész Somogy szenved az infrastruktúra hiányától, a szegénység egyre nagyobb méreteket ölt, nem tudunk tovább várni" - erősítette meg Szita Károly szavait a közgyűlés elnöke, aki Kaposvár polgármesterével egyetemben azt szeretné elérni, hogy hozzák előre az M67-es út megépítését.
Közölték: nyomatékul egy ezt szorgalmazó határozati javaslatot terjesztenek be a kaposvári és a Somogy Megyei Közgyűlés soros ülésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását