2024. április 28. - Valéria

Félmillió éves koponyát restauráltak

Német régészek egy csoportja rekonstruálta egy gyapjas orrszarvú koponyáját, amely Türingiában élt 460 ezer évvel ezelőtt, vagyis ezek az állatok már sokkal korábban bevándoroltak Ázsiából Európába, mint azt korábban feltételezték.
2008. november 13. csütörtök 07:40 - Hírextra
A Coelodonta tologoijensis vagy más néven gyapjas orrszarvú koponyáját egy száz évvel ezelőtt megtalált, tizenkétéves rinocérosz 50 darab koponyacsontjából kiindulva rekonstruálták.
Európa legrégebbi orrszarvúmaradványairól van szó - közölte Ralf Dietrich Kahlke, a weimari székhelyű Senckenberg Kutatóintézet tudósa.

Az állat 1700 kilót nyomhatott, két hatalmas szarva volt az orra fölött, afrikai leszármazottjához, a jelenleg élő orrszarvúhoz hasonlóan, és testét sűrű, hosszú szőr borította, amellyel élőhelyének jeges klímájához alkalmazkodott.

Az a tény, hogy az állat 460 ezer éves, azt mutatja, hogy Európában akkoriban dermesztően hideg volt, és kevés csapadék hullott, mivel ez a faj olyan területeken élt, amelyekre ez a jellemző.
Mostanáig úgy gondolták, az orrszarvú negyvenezer évvel ezelőtt élt Európában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását