2024. április 29. - Péter

Külügyminiszteri megbeszélés a futballbotrány ügyében

A magyar külügyminiszter szerint nem elegendőek a történtek egyértelmű kiderítésére azok a bizonyítékok, amelyeket a szlovák fél átadott a dunaszerdahelyi szurkolóveréssel kapcsolatban. Göncz Kinga ezt hétfőn mondta szlovák kollégájának, amikor Ján Kubiss
2008. november 4. kedd 06:10 - Hírextra
A magyar és a szlovák diplomácia vezetője az Európai Unió tagállamai és a mediterrán országok külügyminisztereinek hétfőn kezdődött kétnapos tanácskozása alkalmából folytatott nem hivatalos megbeszéléseket.

Göncz Kinga jelezte Ján Kubisnak, hogy Magyarországon ez az ügy "nagy port vert fel", ezért megnyugtató rendezésére van szükség - számolt be a találkozóról Szelestey Lajos külügyi szóvivő.
A szlovák külügyminiszter a marseille-i találkozón viszont amiatt fejezte ki aggályait, hogy Magyarországon szlovák zászlót égettek, szlovák feliratú helységnévtáblákat rongáltak meg, továbbá tüntetéseket tartanak a budapesti szlovák nagykövetség előtt.

A szlovák külügyminiszter egyben kérte, hogy magyar részről próbálják meg megakadályozni a szlovák nemzeti jelképek meggyalázását - mondta el Szelestey Lajos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását