2024. május 18. - Erik, Alexandra

Zárt ülés a költségvetési bizottságban

Zárt ülésen tárgyalt hétfő délutáni ülésén az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsága, amelyen a 25,1 milliárd dollár összegű pénzügyi mentőcsomag részleteiről tájékozódott.
2008. november 3. hétfő 17:40 - Hírextra
A bizottság ellenzéki tagjai nyílt ülést kezdeményeztek, de Veres János pénzügyminiszter zárt ülést kért, a november 6-án aláírandó nemzetközi szerződések előkészítő adatainak titkos kezelésére hivatkozva. (A pénzügyminiszter mellett Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke ismertette a készenléti hitel részleteit.)

A Magyarország számára nyújtandó 25,1 milliárd dollár összegű hitelkeret a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 15,7 milliárd dolláros, az Európai Unió 8,1 milliárd dolláros és a Világbank 1,3 milliárd dollár összegű hiteléből áll össze és úgynevezett készenléti hitel, amelynek kamata évi 5-6 százalék, míg a rendelkezésre állási díj, amelyet a szerződés megkötése után 17 hónapig fizetni kell, 0,25 százalék.

Az IMF a hitelnyújtás feltételeként a GDP-arányos, eredményszemléletű államháztartási hiány korábban közölt 2,9 százalékos mértékénél kisebbet kért, amit a kormány a módosított költségvetésben 2,6 százalékra csökkentett - tudta meg az MTI a kormányhoz közel álló forrásból. Ezenkívül az IMF azt kérte, hogy a közölt, 2009-re vonatkozó 664 milliárd forint összegű hiányról negyedévi aktualizálással számoljon be a kormány, és amennyiben a deficit eltér a tervezett összegtől, akkor tegye meg a szükséges intézkedéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását