2024. május 24. - Eszter, Eliza

Válság, PR, felelősség: csúcsocska

Ötpárti minicsúcsot tartottak ma a parlamentben a válság és az IMF-kölcsön témakörében. Ugyanannyira nem volt épületes, mint a nagy, de végre megérkeztek az első rossz hírek. Nem lesz jó a nyugdíjasoknak - sem.
2008. október 29. szerda 05:39 - Szalay Gergely


Gyurcsány reagál: a nyilvánosságot nem ő akarta, neki nem is hiányzik a sajtó jelenléte. Ahhoz a múltkor a Fidesz ragaszkodott, most meg ők panaszkodnak miatta. De ha lehet tudni, hogy aktuálisan mit akar az ellenzék, isten bizony beépítik a szervezésbe – csak tudjanak róla, mondja.



Visszatér az IMF-feltételekhez: összesen két kihívásnak kell megfelelni: ha recesszió is lesz 2009-ben, akkor se legyen pénzügyi gondunk, és ne csökkentsük a bevételeket – ennyi a kérés. Ráadásul már EU-tagállam is vagyunk, az IMF ennél részletesebben nem tud nekünk diktálni. Sőt: a segítség miatt még hitelkereteink sem nőnek, mivel az államkötvények hozama sem rossz – láthatóan elemében van, mikor a gazdasági stratégiákról beszél. Reagál az egyéb kritikákra is: azért nem jó ötlet eurózónás párhuzamokkal jönni, mert mióta az EU-valuta létezik, nem láttunk recessziót, így hasznos receptünk sincs még a kezelésre. De tárgyalt Berlusconival, Sarkozyvel és Merkellel is – mindenkitől támogatást kért: a kormány tehát teszi a dolgát.

A kérdés csak az szerinte, az ellenzék hajlandó-e behozni a csomagba az önkormányzati reformot – hisz itt ők vannak többségben, saját érdekeiket kellene felülbírálni. Keressük Hargitai és Kósa tekintetét, de nem találjuk. Érzékeny pontot találhatott.

Veres János is mond pár szót – megy a repülőtérre, elnézést is kér a gyors távozás miatt. Ebben az ügyben jár el – teszi hozzá. Menet közben kapott egy SMS-t: az EU éppen támogatási tervvel készül, mellettünk állnak Brüsszelben is.

Varga Mihály is felszólal: figyelmeztet arra, hogy nem a lengyelekhez és az osztrákokhoz kellene magunkat hasonlítani, hanem inkább az ukrán és belorusz példa a releváns: mégiscsak IMF-segítségről van szó.

Kéri ő is, gondolkodjon mindenki a felelősségről.

És nagyjából maradunk ennyiben. Csendben azért drukkolunk, hogy ha nem látják őket, ennél érettebb viselkedésre is képesek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását