2024. május 2. - Zsigmond

Az unió nem segít a válságban

Az uniós szabályok sok gondot okoznak a hazai vállalkozásoknak, és bár vannak előnyei a tagságnak, az Európai Unió még nem segített Magyarországon a gazdasági válságban - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke kedden este az ATV Egyenes beszéd című műsorá
2008. október 28. kedd 23:10 - Hírextra
"Megkérdőjeleződik bennem, hogy érdemes-e az Európai Unió tagjának lenni" - mondta a fideszes politikus. Szerinte ahhoz, hogy Magyarország kilábaljon a jelenlegi helyzetből, először a növekedés feltételeit kellene megteremteni, például adócsökkentéssel - áll az ATV műsorának összefoglalójában.

Varga Mihály arra is kitért, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "sokba kerül az országnak", a bizalom hiánya miatt ugyanis Magyarország jóval nagyobb kamatot fizet az államadósságra, mint Csehország.

A Fidesz alelnöke szerint Magyarország tíz évet lépett vissza, mert utoljára 1996-ban kötött szerződést a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), akkor azonban nem éltünk a lehetőséggel - olvasható a tévé összefoglalójában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását