2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Fidesz elmegy az ötpárti találkozóra

A Fidesz részt vesz a miniszterelnök által keddre összehívott ötpárti konzultáción - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. október 27. hétfő 12:37 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn jelentette be: ötpárti konzultációt hív össze, hogy tájékoztassa a parlamenti pártok frakcióit a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval folytatott tárgyalásokról.

Varga Mihály közölte: a Fidesz elmegy erre a konzultációra.Mint felidézte, Magyarország utoljára 1996-ban kötött megállapodást készenléti hitelről a Nemzetközi Valutaalappal, amelyet azonban az ország akkor nem használt fel.

A politikus közölte: Magyarország gazdasági értelemben tíz évet lépett vissza az időben.
Véleménye szerint a Nemzetközi Valutaalap nem szokott csak úgy, szívességből pénzt adni. Magyarország 1998-ig is csak úgy kapott készenléti hitelt, hogy a valutaalap konkrét gazdaságpolitikai feltételeket támasztott, hogy mit kell teljesítenie az országnak - mondta Varga Mihály.

A fideszes politikus szerint, ha pártja maradt volna kormányon, ha végig tudták volna vinni a 2002-ben kidolgozott programjukat, akkor már egy éve euróval lehetne fizetni Magyarországon.
Kiemelte: ha ma az euróövezet tagja lenne Magyarország, akkor jóval kevésbé lenne kiszolgáltatott a nemzetközi gazdasági válságnak.

Kiemelte azt is: a forint továbbra is "hullámvasúton" van. Éppen ezért a már átdolgozott költségvetési javaslatot is vissza kell vonnia a kormánynak, és még egyszer át kellene dolgoznia - jelentette ki.

Mint mondta, a Fidesz szerint a jövő évi GDP növekedés nem éri majd el az egy százalékot.
Varga Mihály közölte: a kormánynak támogatnia kellene a Fidesz javaslatát a költségvetési tanács felállítására. Ezt a javaslatot azonban a kormány megpróbálja kiüresíteni - tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő újból elmondta: pártja szerint a devizahiteleseknek az lenne a megoldás, ha lehetővé tennék a minden különösebb többletköltség nélküli előtörlesztést.A gazdasági válságban a kormányzati törekvések kiindulópontja a szociális biztonság, a pénzügyi egyensúly és a gazdasági növekedés kell hogy legyen - jelentette ki.

Azzal kapcsolatban, hogy Császár Antal, a Vállalkozók Pártja által delegált képviselő hétfőn kilépett a Fideszből, Varga Mihály azt mondta: a Fidesznek a Vállalkozók Pártjával pártközi megállapodása van. Az, hogy egy fő kilép a frakcióból, nem befolyásolja a megállapodást - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását