2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Támogatják az étdolgozott költségvetést

Az európai ügyek bizottsága támogatta a 2009-es költségvetés átdolgozott tervezetét. A testület hétfői ülésén a Pénzügyminisztérium képviselője kiemelte: a jelenlegi helyzetben el kell gondolkozni azon, hogy az uniós támogatásokat arra kell-e használni, a
2008. október 27. hétfő 17:44 - Hírextra
Az európai ügyek bizottsága 11 igen, 8 nem arányban általános vitára alkalmasnak találta az átdolgozott költségvetés tervezetét. A tervezetet a szocialista képviselők és a liberálisok képviselője támogatta, a Fidesz és a KDNP ellene szavazott.

A bizottsági ülésen a pénzügyminisztérium főosztályvezető-helyettese egyebek mellett arról beszélt, hogy a pénzügyi válság miatt jelentős változások történtek a költségvetésben, a válságra adandó konkrét válaszokat azonban nem tartalmazhatja a büdzsé.

Banai Péter hangsúlyozta: a jelenlegi helyzetben el kell gondolkozni azon, hogy az uniós forrásokat arra kell-e használni, amit a jelenlegi uniós irányelvek meghatároznak. Részleteket a főosztályvezető-helyettes nem említett.

Magyarország azzal számol, hogy összesen több mint ezer milliárd forintnyi EU-forrás áll majd rendelkezésre jövőre. A magyar hozzájárulás pedig 226 milliárd forint lesz az unió költségvetéséhez - tette hozzá.

A testület hétfői ülésén Monory András, az Állami Számvevőszék képviselője kiemelte, hogy a szervezet nem találja kockázatosnak az uniós előirányzatok teljesülését a jövő évi költségvetés tervezetében.

Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselő szerint kérdéses, hogy aktuális-e még a mostani költségvetési tervezet. Az indítvány még mindig gazdasági növekedéssel számol, miközben több elemző már recesszióról beszél. Az is kérdés, hogy a pénzügyi válság hogyan hat majd a konvergenciaprogramra - tette hozzá.

Braun Márton (Fidesz) szerint a költségvetési tervezet egyetlen eleme sem teljesül majd.
A bizottság ülésén kormánypárti politikusok nem szólaltak fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását