2024. május 10. - Ármin, Pálma

Johnny Hallyday otthagyja a színpadot

Lelép a rock színpadáról Johnny Hallyday, a franciák legnagyobb sztárja. A párizsi születésű, belga apától, francia anyától származó, adóügyek miatt jelenleg svájci állampolgárságú énekes-színész már tavaly decemberben előre jelezte, hogy következő turnéj
2008. október 27. hétfő 11:40 - Hírextra
Johnny, aki a színpadon mindig emberfeletti teljesítményt nyújtott, korábban arról beszélt, hogy tiszteli annyira a közönséget, hogy ne kelljen nekik egy hanyatló sztárt látniuk. Most az El País című spanyol lapnak így nyilatkozott: "Elmegyek, mert más tervek foglalkoztatnak. 2009-ben 66 éves leszek, ez 50 évet jelent a koncerttermekben, mindazokkal a napokkal, amelyek megoszlottak a színpad és a hotelszobák között. Tudnia kell az embernek megállni, hogy más dolgokat csinálhasson. Ezenkívül most már családom is van".

Az utolsó koncertkörút Saint-Étienne-ben kezdődik és júliusban Monacóban ér véget. Stílszerűen Tour 66 a neve, amely utalás lehet a rockerek által tisztelt amerikai "66-os útra" is. Tíz autóbusz, 250 fős technikai személyzet kíséri el a rockcsillagot.

Johnny Hallyday, eredeti nevén Jean-Philippe Léo Smet, a pályán töltött idő alatt 400 turnén vett részt, 18 platinalemezzel büszkélkedhet, 15 millióan hallgatták meg koncertjeit. Leghíresebb dalai még az 1960-as években születtek: a Cheveux longs, idées courtes (Hosszú haj, rövid ész), az Á tout casser (Minden összetörni), a Jeune homme (Fiatalember) nemzedéki himnuszok voltak. Jelentősnek mondható filmes pályafutása.

Már 1954-ben, alig 11 évesen statisztált Henri-Georges Clouzot híres lélektani krimijében, az Ördöngösökben, később játszott olasz westernben, és főleg bűnügyi történetekben. 1985-ben Jean-Luc Godard adott neki főszerepet a Detektív című filmjében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását