2024. április 29. - Péter

Almási-kiállítás Hódmezővásárhelyen

Kamarakiállítás látható Almási Gyula Béla huszonegy alkotásából a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban; a tárlatra még Németországból is érkezett mű. Az 1957-ben Tornyai-plakettel jutalmazott Almási Gyula Béla Rómában és Párizsban tanulta a festőmest
2008. október 26. vasárnap 17:35 - Hírextra
Több mint egy évtizedet töltött Makón, ahol József Attila barátja lett, majd 1945 után Kohán Györggyel együtt komoly szerepet játszott a vásárhelyi művészeti élet újraindításában. Almási Gyula Béla festőművészként Rudnay Gyula és Tornyai János követőjének számít, s az alföldi realizmus egyik képviselője.

Nagy Imre művészettörténész, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója az MTI-nek elmondta: az alkotó művei többségén nagy távlatú tájakat és vásárhelyi utcákat ábrázol.

A napokban megnyílt tárlaton a Városháza és a Tornyai János Múzeum tulajdonában lévő alkotások mellett magángyűjtőknél levő Almási Gyula Béla-művek is láthatóak. A legmesszebbről, Németországból egy németajkú férfi ajánlott fel festményt, aki az interneten tudta meg, hogy a vásárhelyi múzeum kiállítást rendez a festő alkotásaiból. A december végéig látható tárlaton ezt a tájképet is megtekinthetik az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását