2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Golyóálló zsebkendő

Egy izlandi dizájner megalkotta a világ első golyóálló zsebkendőjét, amelyet a jól öltözött és veszélyes életet élő uraknak ajánl.
2008. október 24. péntek 14:55 - Hírextra
Egy izlandi dizájner ugyanis úgy alkotta meg a golyóálló zsebkendőt, hogy azt a zakó mellzsebébe helyezve megvédje viselője szívét a lövedéktől.

Sluli Recht kevlárból készítette az ízléses és stílusos sárga zsebkendőt. Ez az anyag, amelyet védőöltözetek és Forma 1-es autók gyártásánál is használnak, és ellenáll a lövedéknek, valamint a 400 Celsius fokos hőmérsékletnek is.

A különleges zsebkendőből jelenleg mindössze tíz darab kapható, és 120 euróba (vagyis közel 34 ezer forintba) kerül.

"Nem vállalok felelősséget az ügyetlenekért és fafejűekért, akik mindenképpen úgy érzik, hogy ki kell próbálniuk a textildarab ellenállóképességét"" - hangsúlyozta a dizájner, aki azonban nem az első, aki golyóálló ruházatot tervez.

A mexikói Miguel Caballero golyóálló kabátokat és ingeket gyárt "titkos anyagból". Vállalkozása rendkívül sikeres, hiszen a dél-amerikai országban évente több mint 300 ezer gyilkosság történik, és minden napra jut 2-3 emberrablás.

Bár Izland jóval biztonságosabb ország, gazdaságának összeomlása több munkanélkülivé vált bankárt is arra sarkallhat, hogy zakója zsebébe becsúsztasson egy golyóálló zsebkendőt.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását