2024. április 26. - Ervin

A kórház fejlesztené a sürgősségi ellátást

Fejlesztené a sürgősségi ellátást a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő, ha kedvezően bírálnák el az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében készített pályázatát. Célja, hogy ugyanolyanok legyenek a gyógyulási esélyek az ország keleti részében, mint a
2008. október 22. szerda 07:31 - Hírextra
Az ukrán és román határ melletti térségben mintegy nyolcvanezer ember legközelebbi kórházi ellátását adja a fehérgyarmati és vásárosnaményi telephelyű intézmény.

"Súlyponti kórháznak jelölték ki intézményünket, s ebben a sürgősségi ellátás 15 éves múltja kötelez" - mondta Vadász Mária főigazgató az MTI-nek. Mindezt erősíti, hogy fekvése miatt katasztrófa-elhárításra is kijelölt kórházról van szó.

A fenntartó megyei önkormányzat a napokban döntött arról, hogy nagy összegű kötvénykibocsátással teremti meg a saját forrást Szabolcs-Szatmár-Bereg egyes egészségügyi, szociális és kulturális intézményeinek felújítására, rekonstrukciójára. Így a fehérgyarmati kórház 600 milliós pályázatából mintegy 60 millió forintot vállal a tulajdonos.

A bővítéssel megoldhatják a folyamatos, éjjel-nappali, minden szakmára kiterjedő ellátást a sürgősségi osztályon, meg tudják vásárolni a még hiányzó korszerű műszereket, s helikopterleszállót létesítenek a kórház udvarán, hogy szükség esetén más kórházba, vagy azonnal a debreceni klinikára szállíthassák tovább a rászorulót.

"A kórház tudományos és oktatási bizottságának irányításával egyfajta missziót is betöltünk a határ menti kapcsolatok ápolásában" - jegyezte meg a főigazgató.

Hat esztendeje minden évben megrendezik - többnyire európai uniós támogatással - a határ menti régiók egészségügyi dolgozóinak találkozóját. Az idei rendezvényen, november 7-én kárpátaljai és észak-erdélyi kórházak tartanak bemutatkozó előadásokat, ezek egyik célja, hogy hatékonyabbá tegyék a betegek ellátását, megismerjék egymás kezelési elvét és gyakorlatát. A szakemberek találkozóján a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő menedzsmentjének működését, a kórház szerkezeti felépítését is bemutatják a vendégeknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását