2024. május 6. - Ivett, Frida

Arcátültetést is végezhetnek Szegeden

Magyarországon az elmúlt 25 évben több mint 300 százalékkal emelkedett a szájüregi daganatok száma. Évtizedekkel ezelőtt az ilyen betegek általában kirekesztődtek a társadalomból, ma azonban már megfelelő korrekciós műtétekkel a gyógyulás után észrevétlen
2008. október 21. kedd 09:40 - Hírextra
Akár arcátültetést is tudnának végezni Magyarországon a Szegedi Egyetem most nyílt új Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikáján - mondta az InfoRádió kérdésére Piffkó József klinikaigazgató.

A klinikán főleg onkológiai sebészeti beavatkozásokat végeznek, de arcsérülések utáni szépészeti beavatkozásokat, valamint fejlődési rendellenességek korrekcióját is vállalják.

A professzor hozzátette: az utóbbi években 300 százalékkal nőtt a szájüregi daganatok előfordulása, ezért egyre nagyobb jelentőségűek a daganateltávolítás utáni archelyreállító műtétek, és ma már a nyúlajak nevű fejlődési rendellenességet is helyre tudják hozni.

Elmondta az is: a szegedi klinika nagy segítség a dél-magyarországiaknak, de még mindig csak 20-30 arc- és állcsontsebész van az országban, és az ország területének 50 százalékában még mindig nincs arcsebészeti ellátás.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását