2024. április 28. - Valéria

A barátnőd titkos fegyvere

Létezik egy pszichológiai trükk, mely segítségével erősítheted a köteléket kettőtök között, és elmélyítheted a szerelmét (és a sajátodat is). Itt olvashatod az érveket!
2008. október 10. péntek 07:30 - Hírextra
Egy tanulmány szerint, létezik egy szerelmi szokás, mely döntő fontosságú lehet a kettősötökre nézve: fókuszáljatok egymás jó tulajdonságaira. Persze, ezt könnyebb mondani, mint véghez vinni. Normális, ha inkább a barátod hibáin akad meg a szemed – a kulcsa a dolognak, hogy ne hagyd, hogy ez áthágja a vonzalmadat. „Ha képes vagy a gondolataidat az erősségeire összpontosítani, képes leszel egy egészként rágondolni, ahelyett, hogy a tökéletlenségeire fókuszálnál” – mondja a tanulmány szerzője. Statisztikák szerint, azok a párok, akik erre törekszenek, tovább maradnak együtt.

Nem azt javasoljuk, hogy bosszantó viselkedéssel próbáld meg szeretni a partneredet. De megtanulhatod, hogy hogyan változtass a gondolkodásmódodon, hogy hogyan lehetsz pozitív. Íme három módszer, melyek segítségével tökéletesre fejlesztheted a trükköt.

Bizonyítsd be az ellenkezőjét

Először is, kérdezd meg, hogy miért ideges. Ha például órákba telik, mire reagál egy-egy dologra, így azt érzed, hogy egyáltalán nem törődik veled. „Bizonyítsd be, hogy még sincs igazad” – ajánlja egy terapeuta. Ezek után talán érdeklődni fog majd a fontos üzleti találkozód felől, vagy egyszerűen csak ír neked egy kedves kis kártyát. Mutass rá, hogy ugyanannyi erőfeszítésbe kerül figyelmesnek lenni, mint bosszantónak!

Mérsékelten szidalmazd

A nők hajlamosak összehasonlítani kapcsolataikat – és a velük járó problémákat is –, ha egymás közt vannak. Amíg nagy az egyetértés a „Ja, és ezután a pasim ezt meg ezt csinálta...” kezdetű monológokat illetően, addig mindig negatív fényben fogod látni a barátodat, amikor legközelebb találkoztok. Megalapozatlanul azonban sose morogj semmi miatt! Ha el is kezdesz valami miatt panaszkodni, mindig jusson eszedbe egy jó tulajdonsága is, hiszen így igazságos. Például: „Utálom, amikor Miki mindenre egyszavas válaszokat ad, de a randijainkra fantasztikus dolgokat talál ki, úgyhogy így fair a dolog”. Ez a módszer segít, hogy jó maradjon a kapcsolat köztetek, ugyanakkor reális, kiegyensúlyozott kép fog élni a fejedben róla.

Az arany középút

Ha a pasid dolgai a világból is ki tudnának üldözni, akkor is próbáld meg megtalálni az arany középutat. Túl hanyag? Gondold át, hogy származhatna ebből hasznod. Ne úgy tedd szóvá a rendetlenségét, mintha ki akarnád oktatni. Így talán elkezd azon gondolkodni, hogy mivel tehetné csinosabbá a lakást. Szuper!!!

Egy másik példa: Nem az a típus, akinek be sem áll a szája. A csendes pasik ugyanakkor nyugodtak és logikusak, ami éppen kapóra jön, amikor segít megoldani a gondjaidat.

Emlékezz rá, hogy végül úgyis megállapítod majd, hogy megfogtad vele az isten lábát.
Forrás: netbulvar
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását