2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az öreg hölgy jelzáloghitele

Amerikai stílusú happy-enddel végződött az amerikai bankválság eddigi legdrámaibb története: a 90 éves hölgy, aki öngyilkosságot kísérelt meg és az első hírek szerint belehalt sérülésébe, életben maradt, a biztosító pedig törölte a tartozást, amely miatt
2008. október 7. kedd 18:25 - Hírextra
Az Egyesült Államokban szinte mindenki többévtizedes futamidejű hitelekkel vásárol házat vagy házára vesz fel jelzáloghitelt. Az utóbbi hónapok hitelválsága miatt százezrek helyzete vált bizonytalanná. Több államban emberek tízezreit költöztették/költöztetnék ki az elárverezendő házakból, mert nem képesek törleszteni a megemelkedett kamatozású hitelrészleteket.

A 90 éves Addie Polk Akron városában, Ohio államban él. 2004-ben vett fel jelzáloghitelt házára, amelyet 30 éve vásárolt és már kifizetett, de a hitel részleteit nem tudta törleszteni, a végrehajtók felszólításaira pedig nem válaszolt. A házat szeptemberben lefoglalták és múlt szerdán, amikor megérkezett a seriff, hogy kilakoltassa, az öreg hölgy magára lőtt.

Az Akron Beacon Journal című helyi lap szerint az idős adóst kórházba szállították, de nincs életveszélyben. Addie Polk történetét pénteken az amerikai kongresszusban is megemlítette az egyik képviselő a hitelválság megoldására kidolgozott 700 milliárd dolláros intézkedéscsomag vitájában.
Ezt követte a hétfői bejelentés, miszerint az öreg hölgy esete annyira megindította a Mae West ingatlanbiztosítási óriáscéget, hogy törölte az adósságot.

A jelzáloghitel-válság a legsúlyosabban érintett államok közé tartozó Ohióban 2008 első felében 67 ezer ingatlant foglaltak le amiatt, hogy tulajdonosaik nem tudták törleszteni a felvett hitelt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását