2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Olimpikonok a könyvtárban

A könyvtárak hagyományos őszi programsorozata az idén elsősorban a tizenéves korosztályt célozza meg: az Országos Tini Könyvtári Napok rendezvényeire többek között vetélkedőkkel, koncertekkel, filmvetítésekkel, kézműves programokkal és kiállításokkal várj
2008. október 3. péntek 15:17 - Hírextra
Az október 7. és 12. között országszerte zajló Könyvtárak összefogása a társadalomért elnevezésű rendezvénysorozat, amely minden évben más csoportra fókuszál, az idén - a sikeres baba, kölyök, felnőtt és nyugdíjas év után - a tizenéveseket igyekszik különféle programokkal becsalogatni a bibliotékákba.

A Nekünk bejössz, ha a könyvtárba bejössz! mottójú rendezvénysorozat ugyanakkor minden korosztályt megszólít, tartalmas szórakozást kínálva kicsiknek és nagyoknak egyaránt - mondta el Ramháb Mária, az országos programbizottság elnöke a rendezvényekről tartott pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

A számtalan szórakoztató, tudományos és művészeti program közül a szervezők kiemelték az internetes olimpiai vetélkedőt, amelynek értékes díjait Cseh László úszó és Molnár Tamás vízilabdázó olimpikonok fogják október 11-én, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban átadni a nyerteseknek, valamint az Ez a király címet viselő, Mátyás király korát megidéző, szintén a világhálón zajló reneszánsz vetélkedőt.

A szórakoztató versenyek mellett előadások, könyvbemutatók, a legkülönfélébb stílusú zenei koncertek, táncos játékok, kézműves foglalkozások és kirakodóvásárok is a rendezvénysorozat részét képezik.

Az október 12-i Könyves Vasárnapon a bibliotékák rendkívüli nyitva tartással, színes programokkal és kivételes akciókkal várják az érdeklődőket. Ez utóbbiak közé tartozik az ingyenes beiratkozás, az ingyenes internet használat, a filléres könyvvásár és a megbocsátás napja, amelynek keretében a programsorozathoz csatlakozott könyvtárak elengedik a késedelmi díjat az aznap visszahozott, még nem perelt könyvekért és kottákért.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló rendezvénysorozat 408 településen nagyjából 500 bibliotéka összefogásával jött létre. A majd 3000 különféle program mindegyike ingyenes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását