2024. május 17. - Paszkál

Árvízvédelmi fejlesztések

A Környezet és Energia Operatív Program forrásaiból 13 milliárd forintos árvízvédelmi fejlesztések valósulhatnak meg Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében - mondta az észak-dunántúli vízügyi igazgatóság vezetője a támogatási szerződések aláírása
2008. október 3. péntek 12:11 - Hírextra
Janák Emil tájékoztatása szerint 7,3 milliárd forintot fordítanak a Komárom és Almásfüzitő közötti védművekre, itt a felújítások és fejlesztések mellett 4,6 kilométeren új töltést építenek, várhatóan 2010 elején. Táton 2,1 milliárd forintért "visszatöltésezik" a Kenyérmezei- és az Unyi-patakot.

Győr-Moson-Sopron megyében a Marcal jobb partjának és vízgyűjtő területének védműveit fejlesztik, összesen 4 milliárd forint ráfordítással, a beruházás várhatóan 2011 májusában kezdődik.

Az összesen 13 milliárd forintos árvízvédelmi munkálatok forrásait 75 százalékban az Európai Unió kohéziós alapja, 25 százalékban a magyar állam biztosítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását