2024. május 2. - Zsigmond

Made in China

Filmvetítések és képzőművészeti projektek mellett a Krétakör és a TÁP Színház produkcióival várja a nézőket ősszel a korábbi Szindbád mozi helyén szeptemberben megnyílt Kino. A jövőben összművészeti központként működő mozi további színházi programokat is
2008. október 1. szerda 21:20 - Hírextra
Mint a Kino igazgatója beszámolt róla, az október 1. és 5. között minden este 9-kor játszott előadás az átalakult Krétakör produkciója, a társulat egykori tagja, Láng Annamária közreműködésével. "A darab Nyíri Pál riportja alapján készült: egy Kínából Magyarországra települt nő története, aki a józsefvárosi piacon kezd árusítani" - ismertette a Made in China alaphelyzetét Ságodi Ildikó.

Elmondása szerint Láng Annamária nagyon izgalmasnak találta a történetet, ezért más szövegek bevonásával előadást készített belőle a produkció két közreműködőjével, Bodrogi Évával és Koltai Katával közösen. "A darabban nagyon fontos szerepet játszik a zene: kortárs operának is lehet nevezni, mert Bodrogi Éva előadásában sok szöveg énekes formában hangzik el" - hangsúlyozta a mozi vezetője.

Mint arra felhívta a figyelmet, az előadás a Kino kávézójában kap helyet, ahol csupán ötvenöt néző fér el, így már csak nagyon korlátozott számban állnak rendelkezésre jegyek.

"A TÁP Színház nálunk tervezett workshopjai sajnos nem valósulnak meg, mert a társulat egy más jellegű teret tartana hozzá ideálisnak" - beszélt egy korábban meghirdetett projekt elmaradásáról Ságodi Ildikó.

Hozzátette azonban: novembertől havonta egyszer a TÁP Színház Mindenrossz varieté című produkciójával lép majd fel a Kinóban. "A Mindenrossz varieté első előadásait november elejére és december második felére tervezzük, a dátumról még folynak a tárgyalások" - fogalmazott a mozi igazgatója.

Mint elárulta, a TÁP Színház valószínűleg még egyéb produkciókkal is szerepel a Kinóban: a kisteremben a FAKT - Rap-tanóra című előadás (rendező: Keresztes Tamás, író és előadó: Máthé Zsolt) lesz majd látható, de tárgyalnak új produkciók bemutatásáról is, például a Máthé Zsolt és Pelsőczy Réka által rendezett verses estekről.

A mozit üzemeltető cég egyik tulajdonosa, Mundruczó Kornél színpadi szappanopera-sorozatot is tervez - jegyezte meg Ságodi Ildikó, hozzátette azonban, hogy a rendező külföldi elfoglaltságai miatt a projekt megvalósulásának dátuma szintén képlékeny még.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását