2024. április 27. - Zita

A Krétakör Színésztánczenekar első lemezbemutatója

A budapesti Trafóban tartja első lemezének bemutatóját a Krétakör Színésztánczenekar csütörtök este. A Partika című korong a nemrég átalakult társulat Pestiesti című előadásában elhangzó zenék, illetve a tánczenekar legjobb számainak válogatása - tájékozt
2008. szeptember 3. szerda 19:00 - Hírextra
"Egy negyven körüli, magányosnak tűnő férfi késő este beszáll egy budapesti taxiba, hogy elfelejtse magát egy éjszakára. Pepe, a taxisofőr vezeti át a túlsó partra" - ismerteti a különleges lemezbemutató kereteit a koncert ajánlója, amelyből kiderül, az alkalmi páros útja során találkozik többek között egy fuldokló nővel, aki egy bizonyos Imrétől gyereket szeretne, egy székely gengszterrapperrel, egy büszke kövér nővel, két Brigitte Bardot-dublőzzel, guminőkkel, egy sötét öltönyös német-roma zenésszel és járműruhába öltözött amatőrzenészekkel.

Mint Vámosi Péter megjegyezte, a koncert keretét a Krétakör Pestiesti című előadása adja, annak jelmezei és egyfajta dramatizált változata is megjelenik az este folyamán. "A lemezbemutató műfaja a +koncertszínház+: alapvetően koncert, mert a szereplők elsősorban zenészi mivoltukban vannak jelen, de ahhoz képest ez egy dramatikusabb, színházszerűbb változat; Rába Rolandnak és Scherer Péternek például prózai szövegei is lesznek" - árulta el a Krétakör munkatársa.

A Partika zenei anyagában balkáni ritmusok és francia sanzonok éppúgy felbukkannak, mint egy magyar rapremek, egy jazzy ballada, a polka-ska vagy a Bollywood világa.

A Láng Annamária, Sárosdi Lilla, Katona László, Tilo Werner, Bánki Gergely és Darvas Kristóf alkotta Krétakör Színésztánczenekar Csákányi Eszter, Bozsóki Imre, Rába Roland, Scherer Péter, Tóth Orsi és Moritz Wallmüller vendégművészekkel kiegészülve tartja hamarosan megjelenő lemezének bemutatóját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását