2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újjászületett a Toldi mozi

Átalakított belső terekkel, fiatalos designnal, izgalmas programokkal és a legmodernebb vetítéstechnikával várja péntektől a filmbarátokat az újjászületett Toldi mozi.
2008. október 1. szerda 16:17 - Hírextra
A fiatalok körében közkedvelt művészmozit a pincétől a padlásig teljes körűen felújították, amely így - az átalakítással egybekötött renoválást megrendelő Budapest Film Zrt. tájékoztatása szerint - technikai és kényelmi színvonalát tekintve a főváros egyik legkorszerűbb mozija lett.

A most bevezetett modern vetítéstechnikának köszönhetően a mozi a hagyományos, 35 milliméteres analóg kópiák vetítése mellett az E-cinema hálózat tagjaként képes lesz digitális formátumok lejátszására is. Az újszerű technika egyik fő előnye az, hogy az analóg kópiákkal szemben a digitális az idő múlásával nem megy tönkre - mondta el az MTI-nek Horváth András, a filmszínház vezetője. Emellett a digitális kópiák továbbítása az interneten keresztül történik, sok időt és pénzt spórolva így meg a forgalmazóknak és a moziknak egyaránt -tette hozzá.

Az új technikának köszönhetően a Dolby hangrendszerrel is ellátott Toldiban lesznek egyedül láthatóak Budapesten a a Sukiyaki Western Django, a Sleepwalking, a You, the Living valamint a Vexille című filmek.

A technikai újítások mellett megváltozott a filmszínház befogadóképessége is: a nagyterem 200, a kisterem 60 nézőt tud befogadni, az egykori büfé helyét átvevő kávézó a finomságok mellett wifi hozzáférést is biztosít a netezni vágyóknak.

Az élénk színű falakkal, tiritarka kanapékkal és ülőalkalmatosságként is funkcionáló nagy, piros gumilabdákkal is felszerelt mozi a csütörtöki, díszelőadással egybekötött megnyitó ünnepséget követően pénteken nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

A mintegy 170 millió forintból megújult Toldi mozi megannyi program helyszínéül fog szolgálni: októberben itt rendezik meg az Edit 2008 címet viselő, a Budapesti Őszi Fesztivál keretében zajló Nemzetközi Táncfilm Fesztivált, míg novemberben a Verzió 5 elnevezésű, Nemzetközi Ember Jogi Dokumentumfilm Fesztiválnak és az Anilogue 2008 animációs filmfesztiválnak ad otthont a népszerű művészmozi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását