2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nem nyugszik az olasz díva

Újra musical-szerepet vállalt Sophia Loren. Bob Marshallnak, a Chicago rendezőjének Nine című filmjében Federico Fellini édesanyját alakítja. A szerepet az amerikai rendező kifejezetten a legendás olasz dívára szabta.
2008. szeptember 27. szombat 11:22 - Hírextra
A történet, amelyet színdarabként a 80-as években játszottak a Broadway-n, Fellini 8 és fél című klasszikusából vett ihletet. A szereplők között van Nicole Kidman és Penelope Cruz is. A filmet a következő hónapokban forgatják Rómában és Velencében. Loren egyébként mindössze egyszer dolgozott a Maestróval: Fellini első filmjében, a Varieté fényeiben (1950) kapott 16 évesen egy jelentéktelen szerepet.

Sophia az 1953-as Nápolyi körhinta című Ettore Giannini-filmben ismerte meg a műfajt, 1972-ben pedig ő alakította Aldonza/Dulcineát a La Mancha lovagja filmváltozatában. Véleménye szerint a korábbi élményeket lehetetlen a mostaniakkal összehasonlítani. "Számomra új tapasztalat ezekkel a gyerekekkel játszani, akik táncolnak és ugrálnak" - vallotta be a Corriere della Serának egy nápolyi népünnepélyen. A művésznő szűkebb pátriájáról úgy nyilatkozott, hogy jó ismét Nápolyt tisztának látni. "most már csak mindenki jólneveltségén múlik, hogy így is maradjon" - tette hozzá Sophia Loren.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását